Οι ΥΠΟΙΚ Γαλλίας και Γερμανίας στηρίζουν την πρόταση των ΗΠΑ για ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 21%

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς AP

Ολαφ Σολτς και Μπρουνό Λεμέρ συντάσσονται με την πρόταση της Τζάνετ Γέλεν για παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στηρίζουν την ιδέα ενός ελάχιστου φορολογικού συντελεστή 21% για τις επιχειρήσεις, όπως πρότεινε η αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι σε κοινή τους συνέντευξη που δημοσιεύεται την Τρίτη στην Zeit Online.

«Προσωπικά, δεν έχω τίποτα εναντίον της αμερικανικής πρότασης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Όλαφ Σολτς. «Εάν αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, θα είμαστε και εμείς επίσης σύμφωνοι», δήλωσε ο Γάλλος Μπρουνό Λεμέρ σύμφωνα με την Zeit.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε αυτό τον μήνα ότι εργάζεται από κοινού με τις χώρες της Ομάδας των 20 (G20) επί μίας συμφωνίας για έναν παγκόσμιο, ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις και πρότεινε αυτός να διαμορφωθεί στο 21%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο των νέων κανόνων που είναι υπό διαπραγμάτευση στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, συζητείται φορολογικός συντελεστής 12,5% για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Ο Σολτς και ο Λεμέρ πραγματοποιούν συνομιλίες και μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσουν την αξιοποίηση των χρημάτων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Φορολογία
SHARE:

24Media Network