Ζελένσκι: "Δεν υπάρχει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που να μην έχει διαπραχθεί από τους Ρώσους"

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 2022 UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE VIA AP

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγόρησε τη Ρωσία ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο κοινοβούλιο της Δανίας.

Οι ρωσικές επιθέσεις κατά της Μαριούπολης συνιστούν «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αυτό που κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Μαριούπολη αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο συντελείται υπό τα όμματα του πλανήτη», δήλωσε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο κοινοβούλιο της Δανίας, κατηγορώντας την Μόσχα ότι βομβαρδίζει σκοπίμως τα καταφύγια των αμάχων στην πολιορκημένη πόλη.

ADVERTISING

«Ανατινάζουν καταφύγια γνωρίζοντας επακριβώς ότι πολίτες κρύβονται εκεί, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον της πρωθυπουργού της Δανίας και των βουλευτών.

Σήμερα το πρωί, ρωσικός βομβαρδισμός έπληξε την έδρα της περιφερειακής διοίκησης του Μικολάιφ, κοντά στην Οδησσό.

«Σύμφωνα με ό,τι γνωρίζουμε τώρα, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, 22 τραυματίσθηκαν και οι άνθρωποι συνεχίζουν να ψάχνουν στα ερείπια», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Δεν υπήρχαν στρατιωτικοί στόχοι το Μικολάιφ, οι κάτοικοι του Μικολάιφ δεν αποτελούσαν απειλή κατά της Ρωσίας. Και, παρά ταύτα, όπως όλοι οι Ουκρανοί, έγιναν στόχος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων», κατήγγειλε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Ευρώπη και την Δανία να υπερασπισθούν τις αξίες τους απέναντι στην Ρωσία.

«Τι μπορούμε να πούμε για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, την ώρα που δεν υπάρχει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που να μην έχει διαπραχθεί από τους κατακτητές;», αναρωτήθηκε, κατηγορώντας τις ρωσικές δυνάμεις και για βιασμούς.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με έδρα την Χάγη ξεκίνησε τις 3 Μαρτίου έρευνα για τις καταγγελίες για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network