Ζελένσκι: Έδωσε εικόνα της Παναγίας από αλεξίσφαιρα γιλέκα στον πάπα Φραγκίσκο

Ζελένσκι: Έδωσε εικόνα της Παναγίας από αλεξίσφαιρα γιλέκα στον πάπα Φραγκίσκο
Συνάντηση Ζελένσκι με τον πάπα Φραγκίσκο Vatican News/AP

Διάρκεια σαράντα λεπτών είχε η συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Τα δώρα που αντάλλαξαν και το μήνυμα ειρήνης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε το Σάββατο (13/5) συνομιλίες στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος δήλωσε στα τέλη Απριλίου ότι η Αγία Έδρα συμμετέχει σε μια ειρηνευτική αποστολή για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.

Η συνάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πάπα Φραγκίσκο διήρκεσε σαράντα λεπτά. Ο ποντίφικας έσφιξε το χέρι στον Ζελένσκι και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή αυτή και εκείνος απάντησε ότι «πρόκειται για μεγάλη τιμή».

“Είναι μεγάλη τιμή”, είπε ο Ζελένσκι στον Φραγκίσκο, βάζοντας το χέρι του στην καρδιά του και σκύβοντας το κεφάλι του καθώς χαιρετούσε τον 86χρονο Πάπα, ο οποίος στεκόταν με μπαστούνι, όπως μετέδωσε ένα σύντομο βίντεο της συνάντησης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Φραγκίσκος δώρισε στον πρόεδρο της Ουκρανίας ένα γλυπτό σε χαλκό. Πρόκειται για κλάδο ελαίας, παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης.

Ο δε αρχηγός του ουκρανικού κράτους έφερε μαζί του ως δώρο μια Παναγία, φτιαγμένη από αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Μετά τη συνάντηση, ο Ουκρανός πρόεδρος, έγραψε στο twitter:

Συναντήθηκα με τον Πάπα Φραγκίσκο. Είμαι ευγνώμων για την προσωπική του προσοχή στην τραγωδία εκατομμυρίων Ουκρανών. Μίλησα για τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που έχουν απελαθεί. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Επιπλέον, ζήτησα να καταδικάσει τα εγκλήματα στην Ουκρανία. Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ισότητα μεταξύ του θύματος και του επιτιθέμενου.

Μίλησα επίσης για τη δική μας Φόρμουλα Ειρήνης ως τον μόνο αποτελεσματικό αλγόριθμο για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης. Πρότεινα να συμμετάσχω στην εφαρμογή της.

Ο Ζελένσκι έπειτα αναχώρησε από το Βατικανό, με προορισμό τα στούντιο της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, όπου στις 18:30 τοπική ώρα θα είναι φιλοξενούμενος δημοσιογραφικής εκπομπής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα