Ζελένσκι: Ναι στο συμβιβασμό, όχι στην προδοσία

Ζελένσκι: Ναι στο συμβιβασμό, όχι στην προδοσία
Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Πρόθυμος να φτάσει σε συμβιβασμό με τον Βλαντίμιρ Πούτιν έτσι ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διάθεση για έναν έντιμο συμβιβασμό με τη Ρωσία δήλωσε ότι έχει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, ο οποίος αν και το Κίεβο βρίσκεται υπό πολιορκία, έδωσε συνέντευξη στη Bild, τόνισε ότι ο πρώτος στόχος μίας πιθανής διαπραγμάτευσης σε υψηλό επίπεδο “είναι να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος”.

“Συμβιβασμοί μπορούν να γίνουν” υπογράμμισε. “Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα προδώσω τη χώρα μου. Επίσης συμβιβασμούς πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει και η άλλη πλευρά. Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Δεν μπορώ όμως να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί ακόμα δεν υπάρχει επαφή στο υψηλότερο επίπεδο. Και αυτός ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει μόνο έτσι, αν συνομιλήσουν οι δύο πρόεδροι”.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε επίσης ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το Κίεβο και ότι θα υπερασπιστεί την πόλη αλλά και τη χώρα με όποιο μέσο χρειαστεί. Δεν φοβάμαι, δεν έχω την πολυτέλεια να φοβάμαι γιατί όλοι μαζί υπερασπιζόμαστε τη γη μας. Θα είμαι εδώ όπως είναι και η οικογένειά μου εδώ” υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα