Ζελένσκι: “Προετοιμάζουν την ρωσική κοινωνία για χρήση πυρηνικών όπλων”

Ζελένσκι: “Προετοιμάζουν την ρωσική κοινωνία για χρήση πυρηνικών όπλων”
O Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

"Αν οι Ρώσοι δεν θέλουν να γίνουν κεμπάπ, θα πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους" διεμήνυσε ο Ουκρανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι ο Πούτιν δεν φοβάται ένα πυρηνικό χτύπημα αλλά τον λαό του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραχωρεί συνέντευξη σε μεγάλο ΜΜΕ της Δύσης. Προφανώς η συνέντευξη που έδωσε στο BBC δεν θα είναι και η τελευταία αυτού του είδους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας πάντα στα αγγλικά για να γίνεται απολύτως κατανοητός στο διεθνές κοινό, έκρουσε για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδυνού αναφορικά με την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα στις επιχειρήσεις της στην Ουκρανία.

Κατά τον Ζελένσκι, αυτή η πιθανότητα είναι αυξημένη: “Νομίζω ότι αρχίζουν να το επικοινωνούν. Αρχίζουν και προετοιμάζουν τη ρωσική κοινωνία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Βασικά είναι επικίνδυνο ακόμα και να μιλάμε γι’ αυτό” υπογράμμισε ο Ουκρανός ηγέτης.

Ο Ζελένσκι αρνήθηκε ότι προέτρεψε για χτυπήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας λέγοντας ότι η έκφραση που χρησιμοποίησε στα ουκρανικά μεταφράστηκε λάθος. “Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Ρώσοι και άρχισαν να μεταφράζουν όσα είπε σύμφωνα με τη δική τους λογική”.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μάλιστα δηλώσει ότι ο Ζελένσκι κάνει έκκληση για να ξεκινήσει ένας ακόμη παγκόσμιος πόλεμος επιχειρώντας να εκθέσει τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο ηγέτης της Ουκρανίας είχε και ένα μήνυμα για το ρωσικό λαό: “Παλέψτε για το σώμα, την ψυχή και τα δικαιώματά σας. Στέλνουν αυτά τα παιδιά στην Ουκρανία ουσιαστικά άοπλα, χωρίς καν εξοπλισμό.Είναι απλώς τροφή για τα κανόνια. Αν δεν θέλουν να γίνουν κεμπάπ, πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους”.

Κατέληξε λέγοντας ότι “ο Πούτιν δεν φοβάται ένα πυρηνικό χτύπημα. Φοβάται το λαό του. Γιατί μόνο ο λαός του μπορεί να τον αντικαταστήσει και να δώσει την εξουσία του σε άλλο πρόσωπο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα