ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΣΑΡΗΣ

Ο Κώστας Πάσσαρης το 2002 συνοδεία Ρουμάνων αστυνομικών στα δικαστήρια του Βουκουρεστίου

Πάσσαρης: Καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια και σε κάθειρξη 49 χρόνων

Δικαστές και ένορκοι απέρριψαν τα ελαφρυντικά που ζήτησε η πλευρά του κατηγορουμένου. Η καταδίκη είναι για τέσσερις δολοφονίες επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες.

Κωνσταντίνος Πάσσαρης

Πάσσαρης: Ξύπνησαν μνήμες της αιματηρής απόδρασης - Πρόταση καταδίκης για "οργανωμένο σχέδιο"

Ο Πάσσαρης είχε πυροβολήσει και σκοτώσει εν ψυχρώ τους αστυνομικούς, Δ. Αλεβιζόπουλο και Αθ.Δρακόπουλο, ενώ είχε τραυματίσει σοβαρά και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο

Απόφαση για Πάσσαρη: Τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη

Απόφαση για Πάσσαρη: Τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη

Το δικαστήριο καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε, ενώ επέβαλε 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, δέκα χρόνια κάθειρξη για την αρπαγή, δέκα χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή. 

Κωνσταντίνος Πάσσαρης

Πρόταση ενοχής για τον Πάσσαρη - "Είναι ο Ορέστης της Ελλάδας"

Την ενοχή του Κωνσταντίνου Πάσσαρη για σωρεία ανθρωποκτονιών, απόπειρων ανθρωποκτονιών, ληστειών που φέρεται να διέπραξε το 2001, ανάμεσά τους και η αιματηρή απόδραση από το νοσοκομείο "Γεννηματάς", πρότεινε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο Κώστας Πάσσαρης

Δίκη Κώστα Πάσσαρη: "Ήταν σαν ένα λιοντάρι έξω από το κλουβί του"

Μέσα σε μία συνεδρίαση ολοκληρώθηκαν οι μαρτυρικές καταθέσεις στη δίκη του Κων. Πάσσαρη για την αιματηρή απόδρασή του από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" το Φεβρουάριο του 2001 και άλλες ανθρωποκτονίες. Δεκαοχτώ χρόνια μετά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει από πού βρήκε το όπλο και πως έλυσε τις χειροπέδες του, οδηγώντας στο θάνατο δύο φρουρούς του.

Ξεκίνησε η δίκη σε βάρος του Κώστα Πάσσαρη

Ξεκίνησε η δίκη σε βάρος του Κώστα Πάσσαρη

Ο κατηγορούμενος δεν κάθισε σήμερα στο εδώλιο, αφού οι ρουμανικές αρχές αρνούνται την έκδοσή του. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να αποφυλακιστεί και να μεταχθεί στην Ελλάδα.