Το Πεκίνο 2022 φέρνει αλλαγές στην Ολυμπία

Το Πεκίνο 2022 φέρνει αλλαγές στην Ολυμπία

Tροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας στον αρχαιολογικό χώρο και τα μουσεία της Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Γεγονός είναι πως στα μέρη μας οι Χειμερινές Ολυμπιάδες δεν είναι τόσο προβεβλημένες όπως οι γκράντε Θερινές. Πλην όμως, κι αυτές έχουν ψυχή, άσε που υπάρχει μια πλειάδα χωρών που διαπρέπουν κυρίως σε αυτές τις χιονοσκεπείς διοργανώσεις.

Ήγγικεν, λοιπόν, η ώρα για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο (πάααλι;) μεταξύ 4 και 20 Φεβρουαρίου 2022. Αυτονόητα, η τελετή αφής, αλλά και οι σχετιζόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις γύρω από αυτήν, θα επιφέρουν αλλαγές στην λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας από αύριο, Σάββατο 16 Οκτωβρίου, μέχρι και την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου. Εξυπακούεται πως όλα τα παραπάνω θα γίνουν χωρίς παρουσία κοινού, λόγω πανδημίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις αλλαγές:

Ενημερώνουμε το κοινό ότι λόγω της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» που θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 καθώς και των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και πλαισιώνουν το μεγάλο αυτό γεγονός, κατ’ εξαίρεση τα Αρχαιολογικά Μουσεία και ο Χώρος της Ολυμπίας θα λειτουργήσουν ως εξής:

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

  • Το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας θα κλείσει στις 17:00 (τελευταία είσοδος 16:40).
  • Οι λοιποί χώροι ευθύνης ΥΠ.ΠΟ.Α. θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ωράριο.

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

  • Ο Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας θα υποδεχθεί επισκέπτες από τις 13:30 ως και τη λήξη του εγκεκριμένου ωραρίου
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας θα κλείσει στις 18.00 (τελευταία είσοδος 17:40).
  • Το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας θα λειτουργήσει κανονικά, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ωράριο.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

  • Ο Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας θα υποδεχθεί επισκέπτες από τις 13:30 ως και τη λήξη του εγκεκριμένου ωραρίου.
  • Οι λοιποί χώροι ευθύνης ΥΠ.ΠΟ.Α. θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ωράριο.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των μέτρων κατά τις Πανδημίας, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα