Η κρυφή συνταγή για τα ελιξίρια του χειμώνα

Η κρυφή συνταγή για τα ελιξίρια του χειμώνα

Η παράδοση αιώνων και τα μυστικά της φύσης δίνουν απίθανους συνδυασμούς απόλαυσης, υγείας και ευεξίας. Αρκεί να ξέρετε που να τους αναζητήσετε

Ποιος δεν θα αποζητούσε τη μυστική συνταγή για την αιώνια νεότητα. Το γνωστό και μη εξαιρετέο ελιξήριο της ευτυχίας. Μήπως εκείνο που θα φέρει την παντοτινή αγάπη; Από την άλλη, η λέξη ελιξίριο, εκτός από φάρμακο -και δη παρασκεύασμα των αλχημιστών- με ενδεχόμενες θεραπευτικές ή ευεργετικές ιδιότητες, είναι και το παρασκεύασμα που περιέχει διάλυμα φυσικών φαρμακευτικών ουσιών. Φυτικές ουσίες με ευεργετικές θεραπευτικές ικανότητες, ιδανικές για αναζωογόνηση και τονωτική επίδραση μέσα από συνταγές που για αιώνες παρέμεναν κρυφές. Με άλλα λόγια ελιξήριο, βάλσαμο μπορεί να βρει κανείς εκεί έξω, αρκεί να γνωρίζει που πρέπει να το αναζητήσει.

Στους αιώνες, δοκιμάστηκαν και μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά λογιών, λογιών ελιξίρια, για την υγεία και την ευεξία, για την αγάπη και τον έρωτα, για την αιώνια νεότητα και την αθανασία, για τον πλούτο και την αφθονία. Ο,τιδήποτε, δηλαδή, που  θα μπορούσε να έχει θαυματουργές ιδιότητες και να φέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Κάποια από αυτά λησμονήθηκαν, άλλα ξεπεράστηκαν από την κλασική ιατρική, ενώ κάποια άλλα παρέμεναν χρήσιμα, ακριβώς επειδή κρίνονταν στην πράξη ως πολύτιμα. Κι αν οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί, δηλώνοντας πως δεν γίνονται πια θαύματα, είναι βέβαιο ότι κάποιες δυνατότητες τόνωσης και ίασης μπορούν να αναζητηθούν σε συνταγές ελιξιρίων που παρέμεναν μυστικές.

Η κρυφή συνταγή για τα ελιξίρια του χειμώνα

Θεωρία και πρακτικές συμβουλές, σύγχρονες αντιλήψεις και παράδοση, επιστημονική έρευνα και δοκιμασμένη εμπειρία, μπορούν εάν συνδυαστούν κατάλληλα να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας μέσα στον χειμώνα. Και όλα αυτά, για μια σωματική και ψυχική ευεξία, με την πλέον ενδεδειγμένη διατροφή, αλλά και μέσα από παραδοσιακές και φυσικές θεραπείες – οι οποίες σταχυολογούνται και προτείνονται.

Όλα σε μια πολύτιμη έκδοση με τίτλο "Τα ελιξήρια του Χειμώνα" που θα κυκλοφορήσει με την πλούσια έκδοση του Έθνος της Κυριακής, στις 10 του Δεκέμβρη.

Η κρυφή συνταγή για τα ελιξίρια του χειμώνα

Η κρυφή συνταγή γίνεται ολοφάνερη και "Τα ελιξίρια του χειμώνα" αυτήν ακριβώς προτείνουν. Ας πάρουμε για παράδειγμα το ζουμερό λεμόνι. Γνωρίζατε ότι το λεμόνι περιέχει βιταμίνη Α, του συμπλέγματος Β, C, ασβέστιο μαγνήσιο, κάλιο και μέταλλα;

Η κρυφή συνταγή για τα ελιξίρια του χειμώνα

Δεν είναι απλά η πρώτη επιλογή σε ψητά, μαγειρευτά και σαλάτες, αλλά και πρώτης τάξεως ασπίδα του οργανισμού ενάντια σε ιώσεις και λοιμώξεις. Φαίνεται επιπλέον να έχει αντικαρκινική δράση, θωρακίζει το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερίνη, είναι αντιπυρετικό, αντισηπτικό, αντιμικροβιακό και ιδανικό για τα κρυολογήματα.

Ωραία όλα αυτά. Πέραν όμως από απαραίτητο συστατικό για τις σούπες, τα ψητά και τις σαλάτες, το λεμόνι μπορεί να γίνει λεμονάδα. Όχι, δεν μιλάμε για εκείνη την δροσιστική της άνοιξης και του καλοκαιριού, αλλά για την ζεστή, τη χουχουλιάρικη. Ε, ναι λοιπόν, η λεμονάδα πίνεται και ζεστή και στο βιβλίο "Τα ελιξήρια του χειμώνα" υπάρχει η συνταγή για να την ετοιμάσετε.

ΛΕΜΟΝΑΔΑ Η ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ

Η κρυφή συνταγή για τα ελιξίρια του χειμώνα

Υλικά (σε αναλογία):

3 μέρη χυμός λεμόνι

2 μέρη ζάχαρη

1 μέρος νερό

Φλούδα από 1 1/2 λεμόνι

  • Βράστε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού με ανοιχτή την κατσαρόλα, για 20' λεπτά μέχρι να εξατμιστεί στο μισό.
  • Προσθέστε το χυμό λεμόνι και αφήστε τον ίσα να πάρει βράση (περίπου 5' λεπτά).
  • Σερβίρετε αμέσως με τριμμένη μαστίχα ή για κάτι πιο δυνατό, ανακατεύοντας με 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας.

Τι, θέλετε κι άλλα μυστικά ελιξήρια; Βρίσκονται όλα στην πολυτελή έκδοση 180 σελίδων που θα βρείτε μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το βιβλίο "Τα ελιξίρια του χειμώνα", παραδοσιακές και φυσικές θεραπείες μαζί με το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

SHARE:

24Media Network