Μια βόλτα στην Αθήνα μας θύμισε πως το retro είναι πάντα επίκαιρο

Μια βόλτα στην Αθήνα μας θύμισε πως το retro είναι πάντα επίκαιρο

Βάλαμε ξανά το retro στη ζωή μας με μια βόλτα στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Όσο περνούν τα χρόνια, πολλές εικόνες που είχαμε ως παιδιά ή εικόνες που είχαν οι γονείς μας ως παιδιά ξεθωριάζουν. Η καθημερινότητα, η ζωή, οι ρυθμοί της, όλα ήταν πολύ διαφορετικά. Για πολλούς, στο παρελθόν ήταν όλα πιο όμορφα, πιο αγνά. Άλλοι πάλι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τη ζωή τους διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα. Σωστό και λάθος δεν υπάρχει. Το ιδανικό – για εμάς – βρίσκεται κάπου στη μέση.

Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα τα οποία δεν θα θέλαμε με τίποτα να αλλάξουν σήμερα, όμως πάντα θα αναπολούμε το παρελθόν και τις εικόνες που μας θυμίζουν μια άλλη εποχή. Το retro στοιχείο που παραμένει πάντα επίκαιρο. Η σκέψη αυτή ήταν η αφορμή για να ζήσουμε μια μέρα με vibes μιας άλλης εποχής, καλωσορίζοντας ένα vintage καλοκαίρι, το vintage καλοκαίρι που εγκαινίασε πρώτο το Ladylike.gr με ένα exposure αφιερωμένο σε ο,τιδήποτε μπορεί να έχει retro “αέρα”.

Με αυτό στο μυαλό, δεν χρειάστηκε πολλή προσπάθεια να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ladylike.gr.

Ένα vintage αμάξι, δύο όμορφα κορίτσια με πουά φορέματα βγαλμένα από ταινία εποχής και ένας εφημεριδοπώλης (αυτή κι αν είναι μια εικόνα που είχαμε ξεχάσει), κρατώντας τις τιράντες του να φωνάζει “εφημερίδεεεεεες” ήταν αυτά που προσπάθησαν να μας “ταξιδέψουν” νοητά σε μια άλλη δεκαετία και να μας πείσουν ότι το retro είναι κάτι που ήταν, είναι και θα είναι για πάντα επίκαιρο. Και τα κατάφεραν.

Σύμμαχός τους στην προσπάθεια αυτή ήταν η FIX Άνευ με αυθεντική γεύση μπύρας χωρίς αλκοόλ. Με χαρακτηριστική retro ετικέτα που κλέβει τις εντυπώσεις, σε φιάλη ή κουτί, η FIX Άνευ μας υπενθυμίζει διαρκώς ότι τα ωραιότερα πράγματα είναι αυτά που απολαμβάνουμε αυθόρμητα, άνευ δεύτερης σκέψης, άνευ σχεδιασμού, άνευ εποχής. Είναι αυτή η μικρή “ανάσα” δροσιάς που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Εντός ή εκτός σπιτιού, μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στην καλοκαιρινή Αθήνα με το vintage αμάξι μας και να δροσίσουμε τον κόσμο με παγωμένες FIX Άνευ.

Το αυτοκίνητό μας πέρασε από πολλά μέρη. Κηφισιά, Χαλάνδρι, Χολαργός, Κολωνάκι, Θησείο, Φλοίσβος, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη. Σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές σταματούσε και τα κορίτσια με τα γαλάζια πουά φορεμάτακια μοίραζαν στον κόσμο δροσερές FIX Άνευ. Όσοι κοντοστάθηκαν και δέχθηκαν το κέρασμά μας βγήκαν σίγουρα κερδισμένοι.

Μια παγωμένη μπύρα με αυθεντική γεύση και χωρίς αλκοόλ (άρα και ελάχιστες θερμίδες) είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι όταν η θερμοκρασία “χτυπά” κόκκινο. Είναι αυτό που δεν λείπει από κανένα τραπέζι, από καμία συνάντηση παρέας, από καμία κουβέντα μέχρι το πρωί, με λίγα λόγια είναι το στοιχείο εκείνο που υπάρχει σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Μόλις ο ήλιος άρχισε να “πέφτει”, ολοκληρώσαμε τη βόλτα μας πηγαίνοντας νότια. Σταματήσαμε σε ένα όμορφο σημείο και βλέποντας το ηλιοβασίλεμα τσουγκρίσαμε με παγωμένες FIX Άνευ στις στιγμές που έρχονται. Σε ένα καλοκαίρι που θα μας αφήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις και που θα μας θυμίσει ότι η ζωή είναι ωραία. Τόσο απλά.

Καλό καλοκαίρι και στην υγειά σας!


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα