Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει: “Θέλει αρετή και τόλμη το … Τραγούδι”

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει: “Θέλει αρετή και τόλμη το … Τραγούδι”

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος γιορτάζει με το δικό του τρόπο τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία.

Με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και συμμετοχή 11μελούς Ορχήστρας, ο Σταύρος Ξαρχάκος, με την πρωτοβουλία και ευγενική υποστήριξη της Lidl Ελλάς, προτείνει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων που προβάλουν τη σημασία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει: “Θέλει αρετή και τόλμη το … Τραγούδι”


Πρόκειται για τρεις μουσικούς κύκλους που ο καθένας περιέχει συμβολικά 21 τραγούδια με σημείο αναφοράς την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυναμική της μουσικής παράδοσης σε σχέση με το σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών εξακολουθεί να μας αφορά και να εμπνέει τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση και δημιουργία!

Στον τρίτο κύκλο ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει και θα διευθύνει μια σουίτα εμπνευσμένη από 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και ορχηστρικό σύνολο με τίτλο «Θέλει αρετή και τόλμη το ... τραγούδι».

Η δημιουργική “ανασύνθεση” και επεξεργασία του πρωτογενούς υλικού, μέσα από τη σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά του συνθέτη, γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν κι επιβεβαιώνει ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών, εξακολουθεί διαχρονικά να μας αφορά και να μας εμπνέει.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00 και η έναρξη είναι στις 21.00.

Τιμή εισιτηρίων:

  • VIP 50€
  • A Ζώνη 40€
  • Β Ζώνη 30€
  • Γ Ζώνη 25€
  • Δ Ζώνη 20€
  • Ε Ζώνη 15€

Προπώληση: Αποκλειστικά από viva.gr και όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα καθώς και τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Θα τηρηθεί το πρωτόκολλο Covid και θα ακολουθηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα την περίοδο διοργάνωσης της συναυλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μουσική
SHARE:

24Media Network