Refurbished vs Μεταχειρισμένο: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο και γιατί το πρώτο θεωρείται η καλύτερη επιλογή;

Διαβάζεται σε 5'
Refurbished vs Μεταχειρισμένο: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο και γιατί το πρώτο θεωρείται η καλύτερη επιλογή;
Image by Freepik

H καινοτόμα start-up Flip.gr σού δίνει ”67 καλούς λόγους” ώστε το επόμενο smartphone σου να είναι ανακατασκευασμένο και σαν καινούργιο!

Ας φανταστούμε ένα (όχι και τόσο) υποθετικό σενάριο: Το smartphone σου έχει μία κακή μέρα. Η οθόνη δεν δουλεύει και η συσκευή σου δεν δίνει κανένα σημείο ζωής. Μετά από πολλές προσπάθειες (και ακόμα περισσότερη υπομονή) καταφέρνεις να το ανοίξεις, απλώς για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι διαθέσιμη καμία από τις λειτουργίες του. «Πώς είναι δυνατόν; Το πήρα πριν από μερικούς μήνες», αναρωτιέσαι και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ακούς από το διπλανό γραφείο: «Μα καλά, τι σου ήρθε και αποφάσισες να αγοράσεις μεταχειρισμένο κινητό;».

Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω. Πρώτα απ’ όλα, αρνούμαι πεισματικά να δώσω ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να αγοράσω ένα καινούργιο smartphone, το οποίο φυσικά θα πάψει να είναι καινούργιο αμέσως μόλις βγάλω την οθόνη προστασίας και κάνω την πρώτη μου κλήση. Επίσης, η επαναχρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών συσκευών αποτελεί ένα πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό πρότυπο καταναλωτικής συμπεριφοράς. Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε πια στο 2024!

UNSPLASH

Η αλήθεια είναι πως ήξερα πολύ καλά ότι η απόφασή μου να αγοράσω μια μεταχειρισμένη συσκευή εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο. Βλέπετε, το βασικό πρόβλημα με τις μεταχειρισμένες συσκευές είναι πως δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί ότι θα λειτουργούν σωστά. Αυτό που δεν ήξερα όμως είναι ότι οι μεταχειρισμένες συσκευές ΔΕΝ είναι το ίδιο με τις refurbished. Και αυτό γιατί οι refurbished συσκευές είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη: Ανακατασκευασμένες. Έχουν ελεγχθεί, έχουν επισκευαστεί (αν χρειάζεται) και συνοδεύονται από εγγύηση, οπότε είσαι καλυμμένος ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά.

Στην Ελλάδα, συνώνυμο των refurbished συσκευών είναι το flip.gr. H καινοτόμα start-up έκανε το ντεμπούτο της στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του refurbished για τα smartphones και τα tablets, καθώς διαθέτει περισσότερα από 200 μοντέλα πασίγνωστων brands, τα οποία φτάνουν στον καταναλωτή κυριολεκτικά σαν καινούργια.

Αφού έκανα την απαραίτητη έρευνα αγοράς, είχα πλέον βρει το νέο μου smartphone, το οποίο έφτασε στα χέρια μου μετά από μόλις 2 μέρες (η εταιρεία εγγυάται άμεση παράδοση εντός 2-5 ημερών), μέσα σε μια ολοκαίνουργια συσκευασία, συνοδευόμενο από εγγύηση 2 χρόνων. Όπως διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, οι διαφορές ενός refurbished κινητού από το flip.gr έναντι ενός μεταχειρισμένου είναι πραγματικά τεράστιεςΤο μυστικό βρίσκεται στους 67 ποιοτικούς ελέγχους υλικού και λογισμικού που περνά ένα κινητό μόλις φτάσει στο υπερσύγχρονο Service hub της Flip στη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, η Flip παρέχει service υψηλής ποιότητας, μέσω των άριστα καταρτισμένων Flip experts, οι οποίοι αναλαμβάνουν να επισκευάσουν και να αποκαταστήσουν κάθε μέρος της συσκευής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της, αλλά και να την καθαρίσουν και απολυμάνουν εξονυχιστικά, ώστε να φτάσει στον τελικό αποδέκτη σε άριστη κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο η Flip δίνει νέα χροιά και ουσία στην έννοια της refurbished τεχνολογίας!

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι το flip.gr προσφέρει τιμές έως και 40% χαμηλότερες, εγγυάται υγεία μπαταρίας πάνω από 85%, ενώ δίνει τη δυνατότητα δωρεάν επιστροφής εντός 30 ημερών και πληρωμή από 3 έως 60 δόσεις. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής μέσω του προγράμματος «BuyNow, PayLater» (BNPL) όπου ο χρήστης μπορεί να πληρώσει (συσκευές αξίας μέχρι 500€) σε 4 άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα.

Image by Freepik

Πέρα όμως από το γεγονός ότι πρόκειται για μία οικονομικότερη λύση, Η επιλογή λοιπόν ενός refurbished smartphone ή tablet από το flip.gr αποτελεί την έξυπνη επιλογή, όχι μόνο γιατί πρόκεται για μία σίγουρα οικονομικότερη λύση, αλλά γιατί δίνοντας κανείς μία δεύτερη ευκαιρία σε μία συσκευή, συνεισφέρει ενεργά στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας του πλανήτη. Η επισκευή, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση υλικών και προϊόντων επεκτείνει τον κύκλο της ζωής τους, γεγονός που οδηγεί σε μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων (e-waste) και κατά συνέπεια στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε refurbished συσκευή που αγοράζεις από το flip.gr, μια καινούργια λιγότερη κατασκευάστηκε, χρησιμοποιήθηκε και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε να μαζεύει σκόνη σε κάποιο ντουλάπι.

Αν λοιπόν θες κι εσύ να συμβάλλεις σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, κάνε τη έξυπνη επιλογή, τόσο για εσένα, όσο και για τον πλανήτη και μπες σήμερα στο flip.gr για να βρεις το επόμενο refurbished smartphone σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα