Βάψιμο αυγών με παντζάρια και άλλα φυσικά υλικά

Βάψιμο αυγών με παντζάρια και άλλα φυσικά υλικά
Βάψιμο αυγών με φυσικά υλικά Shutterstock

Τέσσερις φυσικοί τρόποι για να βάψεις τα αυγά σου ώστε να βγουν ροζ, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, μωβ και μπλε.

Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους σου τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. Τα χρώματα που μπορείς να πετύχεις με φυσικά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου είναι πολλά, από το κλασικό κόκκινο μέχρι μωβ και μπλε.

Βάψιμο αυγών με παντζάρια – Ροζ, κόκκινα

Σύμφωνα με το Ladylike, αν θες τα αυγά σου να είναι ροζ τότε θα πρέπει να βάλεις τα βρασμένα αυγά σε διάλυμα παντζαριού, σε θερμοκρασία δωματίου για 40 λεπτά. Αν πάλι θες κόκκινα, τότε θα τα βράσεις μαζί με 4 φλιτζάνια κομμένα και καθαρισμένα παντζάρια. Σε μια κατσαρόλα, ρίξε τα παντζάρια, τα αυγά, δυο κουταλιές ξύδι και νερό. Μόλις βράσουν τα αυγά σου, χαμηλώνεις την θερμοκρασία και τα αφήνεις για 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο κόκκινα τα θες.

Βάψιμο αυγών με παντζάρια Shutterstock

Βάψιμο αυγών με κουρκουμά – Κίτρινα

Για κίτρινο χρώμα στα αυγά θα πρέπει να τα βάλεις σε διάλυμα κουρκουμά. Πώς το φτιάχνεις αυτό; Ρίχνεις 6 κουταλιές κουρκουμά με λίγο ξύδι και νερό. Αφήνεις τα υλικά να βράσουν για κανένα μισάωρο και μετά βάζεις τα αυγά μέσα στο χρώμα, προσθέτοντας λίγο ακόμα ξύδι. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνεις την φωτιά και περιμένεις λίγη ώρα να πάρουν το χρώμα.

Βάψιμο αυγών με φυσικά υλικά Shutterstock

Βάψιμο αυγών με φύλλα κρεμμυδιού – Ανοιχτό πορτοκαλί

Ναι κρεμμύδια. Βάζεις νερό και 2 κουταλιές ξύδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνεις τις φλούδες κρεμμυδιού και τα αυγά και περιμένεις μισή ώρα να βράσουν. Χαμηλώνεις την φωτιά για να μην σου σπάσουν και περιμένεις ένα τέταρτο.

Βάψιμο αυγών με φυσικά υλικά Shutterstock

Βάψιμο αυγών με κόκκινο λάχανο – Μωβ, μπλε

Αν θες κάτι πιο έντονο σε χρώμα, ένα μπλε για παράδειγμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κόκκινο λάχανο. Θα χρειαστείς λίγο περισσότερο χρόνο φυσικά, 6 ώρες για να πετύχεις το μωβ χρώμα. Αυτά τα αυγά καλύτερα να μην τα φας γιατί θα μείνουν τόσες ώρες εκτός ψυγείου. Λοιπόν, βράζεις τα αυγά μαζί με το λάχανο για 15 λεπτά. Όταν βράσουν, τα κατεβάζεις απ’ τη φωτιά και τα αφήνεις για 6 ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα