Λοβέρδος: "Κύριοι, προσοχή στην παράνομη πορνεία"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ--- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ--- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Έκκληση στους κυρίους, να μην επιλέγουν την αδήλωτη πορνεία έκανε ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Λοβέρδος. Σοκ από τις αποκαλύψεις για τη διάδοση του ιού στην Ελλάδα

Σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού, με αφορμή το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ο κ. Λοβέρδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους άνδρες, που προσφεύγουν σε παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες προκειμένου να συνευρεθούν μαζί τους.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, ο υπουργός αποκάλυψε ότι ακόμη και άνδρες υψηλού επιπέδου, επιλέγουν την συνεύρεση χωρίς προφυλάξεις με παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες, με αποτέλεσμα την ταχύτατη διάδοση του ιού.

ADVERTISING

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Άλλωστε η αύξηση του Aids στους χρήστες ναρκωτικών έφθασε το 2011 το 1200%!

Βασικοί πόλοι μετάδοσης του ιού σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι τοξικομανείς αλλά και η παράνομη πορνεία. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική  υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες αλλά και προφυλακτικά ώστε να περιορισθεί η μετάδοση της νόσου.

Σοκ προκάλεσε όμως και η δήλωση του λοιμωξιολόγου Μαρ. Λαζανά, ότι υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό του Aids προκειμένου να εισπράττουν μηνιαίως το επίδομα των 700 ευρώ, που δίδεται στους οροθετικούς!

SHARE:

24Media Network