Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η Coca-Cola στην Ελλάδα παρουσίασε τη συνέχεια του προγράμματος «Zero Drop» κι εμείς αναδεικνύουμε τα οφέλη για την τοπική κοινωνία, τους πολίτες και τους αγρότες.

Μία σταγόνα σώθηκε και ξαναταξιδεύει, και στα χωράφια ξαναζεί, στ’ αλώνια βασιλεύει.

Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρχει και μία μαντινάδα στην εξίσωση και πράγματι αυτή η οποία κοσμεί το όμορφο εικαστικό για τη νέα δράση του προγράμματος «Zero Drop», πέρα από χαμόγελα φέρνει και πραγματική αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Στο project “The Real Magic Series” μιλάμε για όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, πράσινης ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας από την Coca-Cola στην Ελλάδα, οι οποίες φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στην κοινωνία και την οικονομία. Η αρχή έγινε με τα προγράμματα που αφορούν τις επιχειρήσεις εστίασης. Σήμερα θα επικεντρωθούμε σε ένα από τα πιο όμορφα προγράμματα που φέρει τον τίτλο «Zero Drop».


Το πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop» εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2022 στη Φολέγανδρο, από την Coca-Cola στην Ελλάδα σε συνεργασία με την GWP-Med και την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση εκατομμυρίων λίτρων νερού και ενίσχυση της υδατικής επάρκειας του νησιού.

Φέτος το πρόγραμμα ταξίδεψε μέχρι την Κρήτη και συγκεκριμένα τον νομό Ηρακλείου. Εκεί, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και με επιπλέον χρηματοδότηση της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν έργα υποδομής, με στόχο την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου στις κοινότητες του Προφήτη Ηλία και Βουτών. Έργα για τα οποία οι ίδιοι οι αγρότες αλλά και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Μιας και μέσω των τεχνικών παρεμβάσεων, εξοικονομούνται εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως για τοπικές κοινωνίες, ενώ παράλληλα βελτιώνεται το σύστημα άρδευσης σε δύο περιοχές του Νομού. Παράλληλα διευρύνεται η συνολική επίδραση της εταιρείας στην Κρήτη μέσα από μια αλυσίδα αξίας που ήδη περιλαμβάνει μια υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα, περισσότερους από 110 εργαζόμενους, 80 τοπικούς προμηθευτές και 10.000 πελάτες.

Για να αντιληφθεί κανείς τα οφέλη που θα αποφέρει το πρόγραμμα «Zero Drop» στον τόπο για τους κατοίκους, τους αγρότες και συνολικά την τοπική κοινότητα, αρκεί να μιλήσει με τους ανθρώπους του τόπου. Τα οφέλη συνοπτικά είναι τα εξής:

  • Περιορίζονται οι διακοπές στο δίκτυο άρδευσης στην Κοινότητα του Προφήτη Ηλία χάρη στην ενίσχυση των αγωγών διανομής των επεξεργασμένων λυμάτων.
  • Παράλληλα, ενισχύεται η αγροτική παραγωγή και εξασφαλίζεται χαμηλότερο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος, καθώς αποφεύγονται οι υδροληψίες από τον υδροφόρο ορίζοντα.
  • Στην Κοινότητα Βουτών, μειώνεται το κόστος λειτουργίας των δύο αντλιοστασίων, καθώς και οι απώλειες νερού και εξασφαλίζεται σταθερή παροχή νερού στο δίκτυο άρδευσης.
  • Μειώνονται επίσης και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιήθηκαν επίσης δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων για αγρότες σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση του νερού, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές Δημοτικού, με επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής.

Κι αν το πρόγραμμα «Zero Drop» μετρά μόλις 2 χρόνια ζωής, η Coca‑Cola στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) και την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, υλοποιεί προγράμματα για την υπεύθυνη χρήση και ενίσχυση της επάρκειας του νερού, εδώ και 17 χρόνια. Κάτι το οποίο φανερώνει την δέσμευση της εταιρείας να δρα με ορίζοντα το μέλλον.

Stay tuned στην σειρά επεισοδίων του project“The Real Magic Series” για να γνωρίσετε ακόμα περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα