ΣΤΟ AVENUE   – MODERN CUISINE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ένα ταξίδι με μεσογειακές γεύσεις στο ιστορικό restaurant - bar στη συμπρωτεύουσα

Πάνω στην πανέμορφη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, το Avenue απλώνεται σε έναν ξεχωριστό χώρο τριών στρεμμάτων, συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τη μουσική. Πρόκειται για το ιστορικό Thessaloniki Palace, το οποίο λειτούργησε ως Interni και πιο πρόσφατα Maison Crystal, το οποίο επαναπροσδιορίστηκε και πλέον ως Avenue σε προσκαλεί στο νέο του ταξίδι με μεσογειακές γεύσεις, cocktails, και πλούσια κάβα. Με ανυπέρβλητη θέα στον Θερμαϊκό, σε ένα άνετο και προσεγμένο περιβάλλον με μικρές νότες πολυτέλειας, μπορεί κανείς να απολαύσει κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας.

Στον εξωτερικό χώρο, έχει διαμορφωθεί ένας ονειρεμένος κήπος με δύο τεράστια μπαρ, σαλόνια και τζάκια, που εξυπηρετούν για φαγητό και ποτό. Η μέρα ξεκινάει από νωρίς με πρωινό που περιλαμβάνει λαχταριστές προτάσεις σε αυγά, pancakes και υγιεινές επιλογές όπως granola με γιαούρτι και φρούτα, και επιλογές με σνακ, όπως tacos με σολομό, χτένια ή τόνο, μπρουσκέτες και φοκάτσια.

SIXTH FLOOR STUDIO

Για τη συνέχεια της ημέρας, προτείνονται όστρακα, σούσι, δροσιστικές σαλάτες, πιάτα με “ωμά” και ζεστά ορεκτικά όπως καραβίδες στον φούρνο και μπουγιαμπέσα με λαχανικά.

SIXTH FLOOR STUDIO

Ζυμαρικά και ριζότο έχουν την τιμητική τους, με ευφάνταστους συνδυασμούς – ανάμεσά τους το ριζότο αρακά με πεσκανδρίτσα – ενώ στα κυρίως, υπάρχει εξαιρετική αναλογία με επιλογές τόσο σε ψάρι όσο και σε κρέας.

SIXTH FLOOR STUDIO

Η σφυρίδα με ψητά πράσινα φασόλια και πάπρικα αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όσους επιθυμούν ένα πιάτο ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση. Η σπάλα αρνιού στο φούρνο με σάλτσα πόρτο, από την άλλη, μοιράζεται ιδανικά για δύο άτομα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στα επιδόρπια, με προτάσεις όπως πάβλοβα, κρεμ μπρουλέ μάνγκο, με φρούτα του δάσους και tres leches.

SIXTH FLOOR STUDIO


Η κάβα είναι άκρως ενημερωμένη, καθώς συγκεντρώνει ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα που δίνουν επιπλέον πόντους στη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα. Φυσικά, τα κρασιά της Βορείου Ελλάδας έχουν την τιμητική τους, με τις τοπικές ποικιλίες να αναδεικνύονται, αλλά δε λείπουν κι εκλεκτές επιλογές από τη Σαντορίνη, την Κεφαλλονιά και την Κρήτη.

SIXTH FLOOR STUDIO

Οι μουσικές εκδηλώσεις έρχονται να προσθέσουν μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης με resident και guest DJs καθώς και live events μέσα στην εβδομάδα. Η μουσική, σε συνδυασμό με τα καλοφτιαγμένα ποτά και cocktails από το μπαρ και το ειδυλλιακό σκηνικό αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Στη νέα εποχή του, το Avenue θέλει να προσφέρει νέες εμπειρίες προκειμένου να δημιουργηθούν καινούργιες αναμνήσεις στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, έναν δρόμο που έχει τη δική του ιστορία.

Avenue – Modern Cuisine, Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 6, Θεσσαλονίκη, [email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα