"Μαϊμού" τιμολόγια για "μαϊμού" τροχαία

ΕΚΡΗΞΗ  Α.Ε.Μ. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ Ν.ΚΟΣΜΟ (ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΚΡΗΞΗ Α.Ε.Μ. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ Ν.ΚΟΣΜΟ (ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της Εθνικής Ασφαλιστικής. Έντεκα εργαζόμενοι εισέπρατταν ποσά, εκταμιεύοντας αποζημιώσεις με τιμολόγια από εικονικά τροχαία ατυχήματα

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στη συμπρωτεύουσα και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στη συμπρωτεύουσα και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε η ίδια η εταιρεία, καθώς και η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, θυγατρική της οποίας είναι η Εθνική Ασφαλιστική, που όπως τόνισε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η "κομπίνα", κίνησαν αμέσως τις διαδικασίες για τον εντοπισμό των ενόχων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τουλάχιστον 11 ατόμων, που φέρονται ότι τα τελευταία τρία χρόνια είχαν αποκομίσει κέρδη σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, περίπου 1.200.000 ευρώ, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό το ποσό να είναι μεγαλύτερο και τα εμπλεκόμενα άτομα περισσότερα.

Στο κόλπο εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, διευθυντικά στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, πραγματογνώμονες, ασφαλιστικοί πράκτορες και ιδιοκτήτες φανοποιείων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει εμπλοκή ασφαλισμένων, χωρίς αυτό να έχει αποκλειστεί.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα και έχουν γίνει περίπου 25 έρευνες σε σπίτια, φανοποιεία και γραφεία και έχουν κατασχεθεί τιμολόγια και άλλα πειστήρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις αρχές, οι δράστες δήλωναν εικονικά ατυχήματα με υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα ασφαλισμένων στην εταιρεία και με πλαστά τιμολόγια που έπαιρναν από τα συνεργαζόμενα φανοποιεία, ή με δικαιολογητικά που προσκόμιζαν από ανύπαρκτα συνεργεία, εισέπρατταν τις αποζημιώσεις.

Από την πρώτη έρευνα διαπιστώθηκε ότι πολλές εκταμιεύσεις έγιναν με φωτογραφίες τρακαρισμένων αυτοκινήτων, που είναι ίδιες σε δεκάδες διαφορετικούς φακέλους.

Με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συνεχάρη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου για την επιτυχία της Οικονομικής Αστυνομίας και ζήτησε να επεκταθούν προς κάθε κατεύθυνση και με γρήγορους ρυθμούς οι έρευνες.

"Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό σε όλους. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Πρέπει να τελειώνουμε με την ανομία, τη διαφθορά και τον παράνομο πλουτισμό που για χρόνια διαβρώνουν τα θεμέλια της οικονομίας μας και φέρνουν δυσβάστακτο βάρος στους πολίτες", τόνισε ο κ. Παπουτσής.

SHARE:

24Media Network