ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Η Μαριορή (Μαριέττα) Γιαννάκου (6 Ιουνίου 1951) είναι Ελληνίδα νευρολόγος-ψυχίατρος, πολιτικός, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Παιδείας, πρώην υπουργός Υγείας και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα). Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 είναι στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές του 1984,1989, 1999 και 2009 και επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (1989, 1999 και 2009). Εξελέγη Βουλευτής της Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 1993,1996, 2000 και 2004 και Βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 2019. Ως Βουλευτής Επικρατείας είναι Μέλος στις Διαρκείς Επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. Επίσης είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Μαρόκου και Μέλος των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας - Κροατίας και Ελλάδας - ΗΠΑ. Τέλος είναι Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές θητείες, υπήρξε: Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής της Βουλής για εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος. Μέλος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής ΄Άμυνας και της Διακομματικής Επιτροπής για τα ναρκωτικά. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο της Πολωνίας Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - ΗΠΑ και Μέλος των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας -Ρωσίας και Ελλάδας - Μαρόκου. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις ανάμεσά τους και το ανώτατο παράσημο "Bernando O' Higgins" της Δημοκρατίας της Χιλής, για τη συνεισφορά της στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα αυτή.

14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Συνέδριο ΝΔ: Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό της Μαριέττας Γιαννάκου

Ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη των διαδικασιών του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ για τον αδόκητο της Μαριέττας Γιαννάκου σε ηλικία 71 ετών. "Αθάνατη" φώναζαν τα μέλη του κόμματος.

Κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκου

Μαριέττα Γιαννάκου: Το "τελευταίο αντίο" στο Α' Νεκροταφείο - Ο επικήδειος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών με πλήθος κόσμου τελέστηκε η κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκου. Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρούσα η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη

O Mητσοτάκης δεν φοβάται τις "ανταρσίες" βουλευτών του, φοβάται όσα αδυνατεί να αποτρέψει η αντιπολίτευση…

Ο Γιώργος Καρελιάς εκτιμά την κατάταση που διαμορφώνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, μετά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της αναγκαστικής συνεπιμέλειας.

H Μαριέτα Γιαννάκου

Πληγωμένη η ΝΔ από την αναγκαστική συνεπιμέλεια - Οι δύο κυρίες δεν έκαναν πίσω

Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια, γεγονός που αποτελεί την πρώτη ρωγμή στη ΝΔ. Πως υποβάθμισε το θέμα το Μαξίμου.

H κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Αναγκαστική συνεπιμέλεια: Η ΝΔ αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία

Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην αναγκαστική συνεπιμέλεια, ώστε να μην αναδειχθούν σε ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα οι διαφωνίες βουλευτών της ΝΔ

Αναγκαστική συνεπιμέλεια: Ο Μητσοτάκης προβληματίζεται για τις πρώτες ρωγμές στη ΝΔ

Αναγκαστική συνεπιμέλεια: Ο Μητσοτάκης προβληματίζεται για τις πρώτες ρωγμές στη ΝΔ

Το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια φαίνεται πως θα είναι το πρώτο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα καταψηφιστεί από βουλευτές της ΝΔ. Διαφωνίες και στα εργασιακά 

Μητέρα με το παιδί της

Συνεπιμέλεια: Οι αλλαγές, οι "γκρίζες ζώνες" και οι σφοδρές αντιδράσεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το Σχέδιο Νόμου του υπουργείο Δικαιοσύνης για την Συνεπιμέλεια. Το NEWS 24/7 επιχειρεί να εξηγήσει τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και δύο πρώην υπουργών της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου και Όλγας Κεφαλογιάννη.

Παιδί μαζί με τους γονείς του

Η αναγκαστική συνεπιμέλεια πλέον αποτελεί μεγάλο πολιτικό πρόβλημα για τη ΝΔ 

Οι δέκα τροπολογίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη ουσιαστικά “ξηλώνουν” την αναγκαστική συνεπιμέλεια. Τυχόν καταψήφιση του νομοσχεδίου θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση

Η Μαριέττα Γιαννάκου

Μ. Γιαννάκου: Νέα διατλαντική σχέση και νέο modus vivendi στο ΝΑΤΟ

Η πρώην υπουργός της ΝΔ γράφει για την ευκαιρία αναθέρμανσης των σχέσεων ΕΕ- ΗΠΑ που προσφέρει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, αλλά και για τη στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στην Τουρκία