Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι ηγέτες του κόσμου

Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι ηγέτες του κόσμου
epa05560335 Federal Reserve Board Chairwoman Janet Yellen testifies before the House Financial Services Committee hearing on the Supervision and Regulation of the Financial System, on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 28 September 2016. EPA/SHAWN THEW EPA

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 12 από τους 50 ηγέτες της λίστας του Fortune "Οι Μεγαλύτεροι Ηγέτες του Κόσμου"

Στη φετινή λίστα του Fortune με τους 50 μεγαλύτερους ηγέτες, θα βρείτε πρόσωπα από διάφορους χώρους, όπως η πολιτική, οι επιχειρήσεις…μέχρι και το NBA. Σύμφωνα με το περιοδικό όλα τα πρόσωπα του αφιερώματος έχουν 3 κοινά χαρακτηριστικά: αναγνωρίζουν την πραγματικότητα και προσφέρουν ελπίδα, καταφέρνουν να ενώνουν σε ομάδες τους οπάδους τους και χτίζουν γέφυρες.

Το να προσπαθείς να βρεθείς σε μια κορυφαία θέση ηγεσίας δεν σε κάνει αυτόματα μεγάλο ηγέτη. Ούτε και το να κατέχεις μια τέτοια θέση σε βάζει αναγκαστικά στη λίστα. Δεν φτάνει να είσαι έξυπνος, πετυχημένος ή αξιοθαύμαστος. Αυτό που αναζητούμε είναι την ικανότητα κάποιου να εμπνέει άλλους ώστε να δράσουν ή να τον ακολουθήσουν στην επίτευξη ενός καλού σκοπού.

Δείτε δώδεκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Jack Ma, chairman of Alibaba Group Holding Ltd., gestures as he speaks at SoftBank World 2014 in Tokyo, Japan, on Tuesday, July 15, 2014. As SoftBank Corp. Chief Executive Officer Masayoshi Son pushes for a takeover of T-Mobile US Inc., the Japanese billionaire is asking banks to commit financing for a longer-than-usual amount of time, underscoring the intense regulatory review he faces. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg *** Local Caption *** Jack Ma Bloomberg

 

ΤΖΑΚ ΜΑ

Εκτελεστικός Πρόεδρος, Alibaba Group

Η Alibaba, ο ψηφιακός γίγαντας που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, έχει κάνει τον Τζακ Μα έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας. Η περιουσία του ανέρχεται περίπου στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Και αυτή η επιτυχία του τον έχει αναδείξει ως τον πρώτο Κινέζο διευθύνοντα σύμβουλο που έχει αναγνωρισιμότητα στην παγκόσμια σκηνή. Επιπλέον, ο Μα είναι υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου και της φιλανθρωπίας, ενώ ισχυρίζεται ότι ανοιχτές ψηφιακές πλατφόρμες όπως η Alibaba μπορούν να τονώσουν την παγκόσμια οικονομία επιτρέποντας στις μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια μεγάλη δεξαμενή καταναλωτών.

Pope Francis waves at the end of his general audience in St. Peter's Square at the Vatican March 18, 2015. REUTERS/Max Rossi (VATICAN - Tags: RELIGION) - RTR4TTM2 REUTERS

 

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Ο πρώτος Λατινοαμερικάνος Πάπας συνεχίζει να εμπνέει και να εκπλήσσει, καθώς συμβιβάζει με επιτυχία τις απαιτήσεις της παράδοσης και της νεωτερικότητας εντός της Καθολικής πίστης. Πέρυσι την άνοιξη, προέτρεψε την εκκλησιαστική ιεραρχία να υιοθετήσει μια πιο θετική στάση έναντι των διαζευγμένων και των μελών της LGBT κοινότητας. Και στις αρχές του έτους ζήτησε από την εκκλησία να επιτρέπει επιλεκτικά σε συγκεκριμένους παντρεμένους άνδρες να γίνονται παπάδες, ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη Καθολικών κληρικών παγκοσμίως. Αλλά αυτό που έχει εξασφαλίσει τη συνεχιζόμενη επιρροή του Πάπα είναι η κριτική του καπιταλισμού από τον ίδιο. Τον Δεκέμβριο, απευθύνθηκε στους επιχειρηματικούς ηγέτες και τους ζήτησε να κάνουν περισσότερα για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που είναι αποκλεισμένοι από την παγκόσμια οικονομία.

 

ΜΕΛΙΝΤΑ ΓΚΕΙΤΣ

Συν-επικεφαλής, Ίδρυμα Bill & Melinda Gates

Τον Φεβρουάριο, η Μελίντα Γκέιτς επανέλαβε τη δέσμευση του ιδρύματός της να καταστήσει τη δυνατότητα επιλογής αντισύλληψης διαθέσιμη σε 120 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως μέχρι το 2020. Σε ένα προσωπικό της σημείωμα, τόνισε τη σύνδεση μεταξύ των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και της οικονομικής ανάπτυξης. Και η δημόσια συζήτηση που ακολούθησε δείχνει τον σεβασμό που έχει κερδίσει η Γκέιτς ως το δημόσιο πρόσωπο του ιδρύματος που ξεκίνησαν αυτή και ο σύζυγός της, Μπιλ Γκέιτς. Τα 37 δισεκατομμύρια δολάρια που το ίδρυμα έχει δώσει σε επιχορηγήσεις από το 2015 έχουν συμβάλλει στη βελτίωση της θέσης της γυναίκας και τη μείωση των μεταδοτικών ασθενειών στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα