Ακόμη μια απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που αφορούσαν τα όσα ακολούθησαν του διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που αφορούσαν τα όσα ακολούθησαν του διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Η συζήτηση για το ζήτημα είχε πραγματοποιηθεί την 17η Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να καθαρογραφεί και η σχετική απόφαση της Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων είχα καταθέσει οι σταθμοί Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star  όπως  και οι τηλεοπτικές εταιρείες: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη  Ανώνυμη Εταιρεία, που πλέον είναι εκτός διαγωνισμού. Με αυτές στρεφόντουσαν κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης.

Την ίδια ώρα για τη 10η Οκτωβρίου 2016 προσδιορίστηκε να συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), ενώ την  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, κεκλεισμένων των θυρών, θα συνέλθει σε διάσκεψη η διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να αποφανθεί επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και (E-TV), καθώς  και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κομισιόν: Οι τηλεοπτικές άδειες είναι εθνική αρμοδιότητα

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για τους οριστικούς υπερθεματιστές

SHARE: