Αποζημίωση από την ΕΡΤ σε όσους δεν εργαστούν για 3 χρόνια στη ΝΕΡΙΤ

Αποζημίωση από την ΕΡΤ σε όσους δεν εργαστούν για 3 χρόνια στη ΝΕΡΙΤ
EUROKINISSI

Πλήρη αποζημίωση για τους απολυμένους στην ΕΡΤ, εφόσον δεν απασχοληθούν την επόμενη τριετία στη ΝΕΡΙΤ, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Πλήρη αποζημίωση δικαιούνται οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με προϋπόθεση να μην εργαστούν τα επόμενα τρία χρόνια στη ΝΕΡΙΤ προβλέπει διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 72 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αποζημίωση με πλαφόν τις 15.000 ευρώ, θα λάβουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ που θα επαναπροσληφθούν στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ), ενώ όσοι δεν συμμετάσχουν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα λάβουν την πλήρη αποζημίωση που τους αναλογεί.

Συγκεκριμένα τονίζεται πως «η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967 (Α' 189) εφαρμόζεται αποκλειστικά για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων λόγω λύσεως των συμβάσεων του προσωπικού της παραγράφου 2 του άρθρου 3 της υπ'αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών (Β' 1414), για εκείνο το προσωπικό που, μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, θα απασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιουδήποτε είδους σύμβαση έργου ή εργασίας με το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ). Η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν 173/1967 δεν εφαρμόζεται για το προσωπικό που δεν εμπίπτει στη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου».

ΕΣΗΕΑ: «Πρόχειρη, παράνομη και ασαφή η πρόσκληση ενδιαφέροντος»

«Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να λειτουργήσει το ενδιάμεσο "μόρφωμα" περιγράφεται από μία πρόχειρη, παράνομη και ασαφή πρόσκληση ενδιαφέροντος από την οποία πουθενά δεν προκύπτει ότι, όσοι υποβάλλουν αίτηση, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης στο νέο φορέα ΝΕΡΙΤ. Η υποβολή αίτησης και η υπογραφή σύμβασης, που ενδεχομένως θα ακολουθήσει, δεν σημαίνει αποδοχή όλων όσων έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στην ΕΡΤ (ΚΥΑ, λειτουργία μεταβατικού φορέα κ.λπ.)» τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζοντας τις «διχαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρεί να λειτουργήσει το "μόρφωμα" που καλείται Δημόσια Τηλεόραση».

Όπως σημειώνεται «το υπουργείο Οικονομικών δεν προσδιορίζει ποιο θα είναι το ύψος των αποδοχών όσων προσληφθούν, με ποια κριτήρια θα διαμορφώνονται οι αποδοχές και σε ποιο Ασφαλιστικό Ταμείο και με ποιο καθεστώς ασφάλισης θα ασφαλίζεται ο κάθε συμβασιούχος», ενώ υπογραμμίζεται πως «η συναίνεση των δημοσιογράφων να αποδεχθούν ως εργοδότη το υπουργείο Οικονομικών υπό την ομηρία, μάλιστα, δίμηνης σύμβασης, που ζητεί η Κυβέρνηση, αμφισβητεί στην πράξη αυτήν καθ' αυτήν την υπόσταση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σήμερα οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στη ΔΤ

Νομοσχέδιο για ΝΕΡΙΤ: "Ναι" από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, "όχι" από τα υπόλοιπα κόμματα

SHARE:

24Media Network