Μπράβο στον Ε.Τ

default image

Στο YouTube
Το WFP (World Food Program) του ΟΗΕ άνοιξε λογαριασμό στο YouTube με σκοπό να προωθήσει το πρόγραμμά του για την καταπολέμηση της πείνας στον πλανήτη. Λανσάρισε λοιπόν ένα διαγωνισμό όπου καλεί τους ενδιαφερόμενους να φτιάξουν ένα βίντεο 30-60 δευτερολέπτων με θέμα την αφύπνιση των πολιτών για την πείνα που “τρώει” εκατομμύρια ανθρώπους. Δείτε εδώ περισσότερα.

Ελεύθερος Τύπος
Τα έχουμε πει πολλές φορές και δεν είναι λίγοι αυτοί που μας κοιτούσαν καχύποπτα. Ο (νέος) Ελεύθερος Τύπος είναι η καλύτερη εφημερίδα, όσον αφορά στη σχεδίαση. Πλήρη δικαίωση της στήλης λοιπόν με το ‘ Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Εφημερίδας‘ που απέσπασε ο Ελεύθερος Τύπος (χάρη στην Innovation). Στον 9ο διαγωνισμό μετείχαν 288 εφημερίδες από 26 χώρες και η απονομή θα γίνει στις 20-22 Απριλίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Εφημερίδων στη Βιέννη.

Ημερησία
Με αφορμή τα 60 χρόνια που κλείνει η εφημερίδα Ημερησία (χρόνια πολλά από εμάς), το ένθετο περιοδικό Homme θα κυκλοφορήσει το Σάββατο σε μορφή εφημερίδας (148 σελ.).

Τηλεθέαση
Το παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ουγγαρία, έκανε ποσοστό 42,1%.

Facebook
Στις 26 Οκτωβρίου γράφαμε για τη δήλωση…
ενός Συμβούλου της κυβέρνησης της Σουηδίας, με την οποία προειδοποίησε τους 400 χιλ. χρήστες του Facebook από τη χώρα του, να έχουν το νου τους με τη διάσημη ιστοσελίδα. Ο Pär Ström είπε πως οι όροι του σάιτ που αποδέχονται οι χρήστες του για να εγγραφούν είναι ένα συμβόλαιο σκλαβιάς. Υποστηρίζει πως αν κάποιος συμφωνήσει με αυτά που γράφονται στις 13 σελίδες, τότε πλέον τα προσωπικά του στοιχεία, οι φωτογραφίες του, οτιδήποτε γράφει, είναι στη διάθεση της Εταιρείας για να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει. ‘Μπορεί να νομίζετε πως είναι όλα δωρεάν, αλλά αν σε 30 χρόνια ζητήστε κάπου δουλειά, μπορεί αυτός που προσλαμβάνει, να κάθετε απέναντί σας και διαβάζει τα πάντα για σας με στοιχεία από το Facebook’ είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα λοιπόν…
Η Βρετανική εφημερίδα Independent ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τον Σουηδό και εφιστά την προσοχή σε όλους τους χρήστες του Facebook που δίνουν όλα τους τα στοιχεία στη διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό μπορεί στο μέλλον να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις. Υπολογίζεται πως υπάρχουν πάνω από 3,5 εκατ. Βρετανοί ενεργοί χρήστες. Διαβάστε εδώ το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της έγκυρης εφημερίδας και έχετε το νου σας.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Η Independent.

ALPHA
Το γεύμα των ανθρώπων του ALPHA με δημοσιογράφους έβγαλε πολλές ειδήσεις.
Το κανάλι της Κάντζας λοιπόν, ετοιμάζει για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν τη μεταφορά του βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου, ‘Ματωμένα Χώματα’, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη.
Από το Φεβρουάριο θα δούμε μια νεανική σειρά με τίτλο ‘Σε είδα’, εμπνευσμένη από τη δημοφιλή στήλη της Athens Voice, τη σειρά του Λάκη Λαζόπουλου ‘Γ4′ που θα ασχολείται με μαθητές σχολείου και ακόμα μία με τίτλο ‘Εξαφάνιση’ με τον Στράτο Μαρκίδη στη σκηνοθεσία.

Ατάκα
‘Στον ALPHA είμαστε σαν μια ωραία κυρία που όλοι θέλουν να συνάψουν σχέση μαζί της. Εμείς όμως δεν θέλουμε κανένα’. Δημήτρης Κοντομηνάς.

Μπάλα
Σάββατο
ALPHA 16.45, Λεβαδειακός – Άρης
ΝΕΤ 19.00, Ολυμπιακός Βέροια
Κυριακή
ΕΤ1 16.45, Skoda Ξάνθη – Ηρακλής
SuperSport1 16.45, ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
SuperSport2 16.45, Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης
ALPHA 19.00, Λάρισα – Παναθηναϊκός
SuperSport1 19.00, ΑΕΚ – ΟΦΗ

Real FM
Ο Θέμος Αναστασιάδης έδωσε συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου, στον Real FM. Μπορείτε να ακούσετε στα αρχεία του ραδιοσταθμού. Του σπανού τα γένια δεν γίνονται.

ΕΤ1
Σήμερα στις 22.00 στην εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα, ‘Ουδείς Αναμάρτητος’,, καλεσμένος είναι ο σκηνοθέτης του ‘Ελ Γκρέκο’, Γιάννης Σμαραγδής.

Ταινίες και βιβλία του Σαββατοκύριακου

Έθνος (Σάββατο) – Spider (του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τον Ρέιφ Φάινς)

Έθνος (Κυριακή) – Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος (Αντώνης Καφετζόπουλος)

Βήμα (Σάββατο) – Χέρτσογκ, του Σολ Μπέλοου (βιβλίο)

Βήμα (Κυριακή) – Το φάντασμα της όπερας (του Τζόελ Σουμάχερ με τον Τζέραρντ Μπάτλερ)

Βήμα (Κυριακή) – Σειρά ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο ‘Είναι αληθινό;’ (Εξορκισμός)

Καθημερινή (Σάββατο) – Το ημερολόγιο των άγριων ζώων (ντοκιμαντέρ του BBC, 3o από 6)

Καθημερινή (Κυριακή) – Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος Η Συλλογή (το 10ο DVD από τα 12 του ντοκιμαντέρ)

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) – Mystic River (Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς)

Ελευθεροτυπία (Σάββατο) – Απόρρητος Φάκελος JFK (ντοκιμαντέρ)

Νέα (Σάββατο) – Κόμικ Disney (Ταρζάν)

Νέα (Σάββατο) – Οι μεγάλες μάχες του Β’ ΠΠ (ντοκιμαντέρ)

Ελεύθερος Τύπος (Σάββατο) – Opus Dei, μια σιωπηλή σταυροφορία (ντοκιμαντέρ)

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας, του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (βιβλίο, 1ο μέρος)

Φωτό της ημέρας
Δεν χορταίνω να το βλέπω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα