Έλενα Ακρίτα: “Δικαιωμένη επιτέλους” – Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την λογοκρισία άρθρου της στα “Νέα”

Έλενα Ακρίτα: “Δικαιωμένη επιτέλους” – Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την λογοκρισία άρθρου της στα “Νέα”
Η Έλενα Ακρίτα PAPADAKIS PRESS

Τέλος στη διαμάχη της Έλενας Ακρίτα με την εφημερίδα "Τα Νέα" για την υπόθεση της λογοκρισίας άρθρου της, που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτησή της. Καταδικάστηκε από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Γιώργος Μαντέλας.

“Δικαιωμένη επιτέλους”. Με αυτές τις δυο λέξεις επέλεξε να γνωστοποιήσει η Έλενα Ακρίτα το τέλος του “επώδυνου και μακρύ αγώνα της” στην υπόθεση της λογοκρισίας που σύμφωνα με την απόφαση άσκησε σε άρθρο της ο διευθυντής της εφημερίδας “Τα Νέα” και που στάθηκε η αιτία να παραιτηθεί η δημοσιογράφος έπειτα από 20 χρόνια συνεργασίας με την εφημερίδα.

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος και συγγραφέας, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε τον διευθυντή της εφημερίδας για λογοκρισία, με την ίδια να αναφέρει πως ο επώδυνος και μακρύς αγώνας πήρε τέλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Δικαιωμένη επιτέλους.

Παρέπεμψα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τον διευθυντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργο Μαντέλα για τη λογοκρισία που άσκησε στο άρθρο μου για το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που παραιτήθηκα τον Δεκέμβριο του 2020 μετα από είκοσι χρόνια στην εφημερίδα.

Ο Γ. Μαντέλας καταδικάστηκε για λογοκρισία του κειμένου μου στο Πρωτοβάθμιο και κατόπιν προχώρησε σε έφεση της απόφασης.

Δυστυχώς γι’ αυτόν και την εφημερίδα που εκπροσωπεί, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό τον καταδίκασε επίσης για λογοκρισία. Κι αυτή τη φορά αμετάκλητα.

Ο Γ. Μαντέλας επέλεξε την δεδομένη στιγμή να υπερασπιστεί τον Γιώργο Παπαχρήστο που έγραφε για αγορά βίλας 1.500.000 από τον Τσίπρα κι όχι εμένα που αληθώς αναφερόμουν σε νοικιασμένο σπίτι των 500€.

Είναι μια μεγάλη νίκη για μένα αυτή. Κι αποδεικνύει πως – με ελάχιστες εξαιρέσεις – οι συνάδελφοί μας στα δυο Πειθαρχικά κρίνουν αμερόληπτα με γνώμονα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερια του Τύπου.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ εμού.

Τον πρώην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη.

Τον αρθρογράφο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Παντελή Μπουκάλα.

Την έγκριτη συνάδελφο και συνοδοιπόρο Ρένα Θεολογιδου.

Την πρώην Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου.

Για μένα αυτός ο επώδυνος και μακρύς αγώνας πήρε τέλος. Πάμε για άλλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα