ΕΣΗΕΑ: Πρωτοφανείς πρακτικές κατά κοινοβουλευτικών συντακτών

ΕΣΗΕΑ: Πρωτοφανείς πρακτικές κατά κοινοβουλευτικών συντακτών

Την επίθεση του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού κατά δημοσιογράφου του ΑΠΕ κατήγγειλε η Ένωση Συντακτών με ανακοίνωση της

Στο πλευρό της δημοσιογράφου του ΑΠΕ που δέχθηκε επίθεση από το βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανό τάχθηκε η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ειδικότερα αναφέρει:

"Οι βουλευτές, που έχουν διατελέσει και δημοσιογράφοι οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν εκφράσεις για «μονταζιέρα» και «Βούτσης Πρακτορείο Ειδήσεων», πολύ περισσότερο όταν εν γνώσει τους, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στην συνάδελφο, κοινοβουλευτική συντάκτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κατερίνα Βλαχοδήμου, η οποία δέχθηκε ανοίκεια, και κυρίως εντελώς αστήρικτη επίθεση, από τον βουλευτή του «Ποταμιού» και δημοσιογράφο, Γρηγόρη Ψαριανό.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές πρακτικές κατά των κοινοβουλευτικών συντακτών και του δημοσιογραφικού Κλάδου γενικότερα, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες ενέργειες στο μέλλον και ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, που ασκούν το καθήκον τους με απόλυτη επαγγελματική συνέπεια και τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας."

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος του ΑΠΕ είχε προσφύγει στην ΕΣΗΕΑ καταγγέλοντας τη συμπεριφορά του βουλευτή του Ποταμιού και αναφέροντας ότι το σχετικό δημοσίευμα "για τις τοποθετήσεις βουλευτών στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική διαρροή» αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση της Βουλής την οποία απασχόλησε η επικαιρότητα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην ΕΣΗΕΑ προσφεύγει δημοσιογράφος του ΑΠΕ κατά Ψαριανού

SHARE: