Eurovision 2015: Οι συμμετοχές φαβορί που έφαγαν πόρτα από τον ημιτελικό του διαγωνισμού

Eurovision 2015: Οι συμμετοχές φαβορί που έφαγαν πόρτα από τον ημιτελικό του διαγωνισμού

Συμμετοχές που μπήκαν στο διαγωνισμό με τον αέρα του νικητή, χαρακτηρίστηκαν αδιαφιλονίκητα φαβορί αν όχι για την πρώτη θέση, σίγουρα για την πρόκριση και τελικά έφυγαν πριν την ώρα τους αποκλεισμένες από τον τελικό

Μέρα ημιτελικού η Τρίτη 19 Μαΐου και η ελληνική συμμετοχή διαγωνίζεται για μια θέση στον 60ο τελικό της Eurovision. Η διαδικασία του ημιτελικού εισήλθε στο τηλεοπτικό σόου το 2004 μετά το άνοιγμα του διαγωνισμού προς ανατολάς και τη συμμετοχή σε αυτόν περισσότερων από 40 χωρών. Αρχικά προβλεπόταν ένας ημιτελικός, ενώ το 2008 καθιερώθηκαν δύο βραδιές ημιτελικών που θα έβγαζαν τα κομμάτια που θα συμμετείχαν στον καθιερωμένο τελικό.

Η διαδικασία του ημιτελικού έχει φερθεί γενικά στην Ελλάδα πολύ καλά, αφού η χώρα μας είναι από τις λίγες που τα τελευταία 10 χρόνια έχει καταφέρει να προκριθεί κάθε χρονιά στον τελικό, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια της Κύπρου, για την οποία κατακρίνεται συχνά, αφού αυτή πάντα διαγωνίζεται ξεχωριστά. Υπήρχαν όμως και συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Κύπρου, που παρά το γεγονός πως αποτελούσαν φαβορί ακόμη και για τη νίκη στον τελικό, τελικά είδαν την πόρτα της… εισόδου, αφού αποκλείστηκαν.

Αναδρομή λοιπόν σε παλαιότερες χρονιές που ο ημιτελικός άφησε έξω συμμετοχές που θεωρούνταν φαβορί ακόμη και για την πρώτη θέση. Οι γεωγραφικές συμμαχίες, οι περιορισμοί στο televoting και η τύχη που έβγαλαν εκτός μεγάλους παίκτες και δυνατές συμμετοχές πριν προλάβουν να σταθούν στη σκηνή της Eurovision:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα