"Μαύρο" για μια ημέρα στο Νέο Κανάλι – Εψιλον με απόφαση του ΕΣΡ

Αλλάζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο καθώς προχωρά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
Αλλάζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο καθώς προχωρά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες GEORGE VITSARAS / SOOC

H εταιρεία κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης στα δικαστήρια.

Αυτή την Πέμπτη αναμένεται να εφαρμοστεί η απόφαση της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής για τη διακοπή μετάδοσης τηλεοπτικού προγράμματος του καναλιού της Star Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ μετά την ρατσιστική και προσβλητική αναφορά σε βάρος του Θανάση Αντετοκούμπο από τον Τάκη Τσουκαλά σε εκπομπή η οποία πλέον δεν μεταδίδεται. H εταιρεία κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης στα δικαστήρια.

Η απόφαση της ραδιοτηλεοπτικής Αρχής αναφέρει πως «η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής της μετάδοσης του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού της από 00.01 έως και 24.00 της 10ης Ιανουαρίου 2019”.

ADVERTISING

Προβλέπεται η διοικητική κύρωση του προστίμου των 15.00 ευρώ 0 για την “προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας του αναφερόμενου καλαθοσφαιριστή” την “προβολή μειωτικών σχολίων και της χρήσης εκφραστικών μέσων που μπορούν να ευνοήσουν τις δυσμενείς διακρίσεις στη βάση της φυλής” Είναι υποχρεωτική και η μετάδοση κάρτας που θα ενημερώνει για την απόφαση του ΕΣΡ.

Προβλέπεται η “ηθική κύρωση της μετάδοσης “αδιαλείπτως από τις 00.01 έως και τις 24.00 της 10ης Ιανουαρίου 2019” η οποία θα αναφέρει τα εξής:: «Στον τηλεοπτικό σταθμό έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής της μετάδοσης του τηλεοπτικού του προγράμματος με την 155/2018 Απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΣΡ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΣΡ: Διακοπή προγράμματος στο Νέο Κανάλι Έψιλον για την επίθεση Τσουκαλά στον Αντετοκούνμπο

SHARE:

24Media Network