“Πολιτικοί στο πιάτο” με καπνιστό σολομό αντί “μακεδονικής σαλάτας” και καλεσμένο τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κων. Μίχαλο

“Πολιτικοί στο πιάτο” με καπνιστό σολομό αντί “μακεδονικής σαλάτας” και καλεσμένο τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κων. Μίχαλο
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος Eurokinissi

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλά για τις σχέσεις του με την κεντροδεξιά και τη ΝΔ, το ραντεβού με τον υπουργό Νίκο Παππά που του στοίχισε τη διαγραφή του από τη ΝΔ, τα σχέδιά του για το μέλλον, αλλά και γι αυτά που αγαπάει στη ζωή.

«Μακεδονική σαλάτα» δεν υπήρχε στο τραπέζι που μας έκαναν στη Βόρεια Μακεδονία. Σας διαβεβαιώνω ότι το μενού ήταν δυτικής έμπνευσης με κύριο πιάτο τον καπνιστό σολομό» εκμυστηρεύτηκε στους ακροατές του News 24/7 στους 88,6 και της εκπομπής «Πολιτικοί στο πιάτο» με την Έλλη Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Δεινός αθλητής του θαλάσσιου σκι από τα νεανικά του χρόνια, έμπορος από οικογενειακή παράδοση, άκρως πολιτικοποιημένος αλλά και εκπρόσωπος μιας άλλοτε ισχυρής επαγγελματικής τάξης που μετά τα χρόνια των μνημονίων παλεύει να ξανασταθεί στα πόδια της, των μεσαίων επιχειρήσεων,  ο κ. Μίχαλος δεν μασά τα λόγια του. Απαντά για τις σχέσεις του με την κεντροδεξιά και τη ΝΔ, το ραντεβού με τον υπουργό Νίκο Παππά που του στοίχισε τη διαγραφή του από τη ΝΔ, τα σχέδιά του για το μέλλον, αλλά και γι αυτά που αγαπάει στη ζωή.

Σε μία χαλαρή αλλά ουσιαστική συζήτηση ο κ. Μίχαλος μίλησε για τις προσδοκίες αλλά και τους προβληματισμούς τόσο των 330.000 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη στη Βόρεια Μακεδονία, με συνολικά 25.000 εργαζόμενους,  όσων και εκείνων που επιθυμούν να το πράξουν στο μέλλον. Με την ελευθερία που του προσδίδει η έλλειψη κομματικής ταυτότητας ( έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία ), ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών αρχίζει με την εφαρμογή της και παραδέχθηκε ότι ακόμα υπάρχουν «ευτράπελα», αλλά -όπως τόνισε- η Ελλάδα έχει πλέον τα «όπλα» για να τα διορθώνει.

Στην ερώτηση αν αισθάνεται «Δούρειος Ίππος» όπως τον αποκάλεσε η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνοντας την απόφασή της να του αφαιρέσει την κομματική ιδιότητα, ο κ. Μίχαλος αντέδρασε με χιούμορ, αν και δεν έκρυψε την ενόχλησή του. «Δεν είμαι τσιπρικός», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν τα πάει καλύτερα με τη σημερινή κυβέρνηση ή με τις προηγούμενες, υπενθυμίζοντας ότι από το 2006 εκλέγεται ανελλιπώς πρόεδρος του ΕΒΕΑ και από το 2012 πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και ο θεσμικός του ρόλος είναι να εκφράζει και να αγωνίζεται για τα συμφέροντα της μεσαίας επιχειρηματικότητας και όχι τις όποιες κομματικές επιταγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα