Ο Μπογδάνος στοχοποίησε τη δημοσιογράφο Ε. Κουμάντου - Η απάντηση του Αθήνα 9,84

O K. Μπογδάνος σε συγκέντρωση κατά των μεταναστών
O K. Μπογδάνος σε συγκέντρωση κατά των μεταναστών EUROKINISSI

Απάντηση του Αθήνα 9.84 στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για το σχόλιό του εναντίον της Ελευθερίας Κουμάντου καθώς και του GoldenDawnWatch στο οποίο συμμετέχει.

Σε ευθεία στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου προχώρησε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ανάρτησή του στο Twitter, ζητώντας εμμέσως την απόλυσή της από τον ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84". Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού κλάδου στη χώρα μας.

Αφορμή ήταν οι αναρτήσεις της κ. Κουμάντου στο Facebook για τη συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας, όπου συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ. Στην ίδια συγκέντρωση ήταν και ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης.

Σημειώνεται πως η Ελευθερία Κουμάντου έχει κάνει σπουδαία δουλειά σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, και συμμετέχει στο GoldenDawnWatch ως εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ.

Η ανάρτηση του Κ. Μπογδάνου ήταν αυτή:

Η δημοσιογράφος παρέθετε τον αριθμό των συγκεντρωμένων στην πλατεία, μαζί με φωτογραφικό υλικό.

Για το θέμα της στοχοποίησης της δημοσιογράφου εξέδωσε ανακοίνωση GoldenDawnWatch κάνοντας λόγο για "συκοφαντίες".

Ολόκληρη ανακοίνωση:

"Ενημερωθήκαμε για την ανάρτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνου, σχετικά με τη δημοσιογράφο Ε. Κουμάντου και τις ενημερωτικές δημοσιεύσεις της από την αντιφασιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Η κ. Κουμάντου συμμετέχει στο GoldenDawnWatch ως εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας μας. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του GoldenDawnWatch η κ. Κουμάντου με το αξιόπιστο ρεπορτάζ της για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη του ακροδεξιού φαινομένου στην Ελλάδα, έχει υπάρξει πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στις συκοφαντίες και την στοχοποίηση που δέχτηκε από τον εν λόγω βουλευτή, και να δηλώσουμε πως είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές και πρακτικές που στόχο έχουν να προσβάλλουν τη δημοσιογραφική ιδιότητα καθώς και την ελευθερία του τύπου.

Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κουμάντου και σε όσες και όσους δέχονται αντίστοιχες επιθέσεις ενώ σημειώνουμε πως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης".

H απάντηση του Αθήνα 9.84 στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για το σχόλιό του εναντίον της Ελευθερίας Κουμάντου

"O Aθήνα 9.84 σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της συγκέντρωσης κατοίκων και αλληλέγγυων στην Πλατεία Βικτωρίας, διευκρινίζει ότι οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν, με γνώμονα το δημοσιογραφικό λειτούργημα και δεοντολογία.

Ο σταθμός ποτέ δεν λογόκρινε κανένα δημοσιογράφο και αυτό τον διακρίνει διαχρονικά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, αυτονόητο είναι ότι δεν εκπροσωπεί ο εργαζόμενος-δημοσιογράφος ολόκληρο το Μέσο στο οποίο εργάζεται".

Η Ε. Κουμάντου ανάρτησε άλλωστε το βίντεο μετά τη βίαιη σύλληψη του Αλέξανδρου Τιτκώβ και του Θωμά Λάλου, για το οποίο ακολούθησαν καταγγελίες για χρήση ψευδών στοιχείων από την πλευρά των αστυνομικών που κατέδειξαν μία μολότοφ ως το "πειστήριο" για τη σύλληψή των διαδηλωτών. Η ΕΛΑΣ αναγκάστηκε να τοποθετηθεί για το γεγονός διαψεύδοντας τις καταγγελίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπογδάνος, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network