Ο β' τόμος της "Εγκυκλοπαίδειας του Κρασιού" με τη σφραγίδα της LAROUSSE στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Ο β' τόμος της "Εγκυκλοπαίδειας του Κρασιού" με τη σφραγίδα της LAROUSSE στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Μη χάσετε στο "Εθνος της Κυριακής" που κυλοφορεί στις14/01 τον δεύτερο από τους τρεις τόμους από την "Εγκυκλοπαίδεια του Κρασιού"

Γεύσεις, αρώματα, παραδόσεις και μεράκι από το πιεστήριο στο κελάρι αλλά και πώς να αναγνωρίσετε, να επιλέξετε και να σερβίρετε το κρασί. Μετά τον πρώτο τόμο από την “ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ”, με τη σφραγίδα της LAROUSSE, αυτή την Κυριακή κυκλοφορεί στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής ο δεύτερος τόμος.

ADVERTISING
Ο β' τόμος της

 

Η απόλαυση που προσφέρει το κρασί

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι έμαθαν να εκμεταλλεύονται τον καρπό του αμπελιού για να τον μετατρέπουν σε κρασί, εκδήλωσαν γι' αυτό το ποτό ιδιαίτερη προτίμηση και περιέργεια, που δεν φθάρηκαν με το πέρασμα των αιώνων. Από γενιά σε γενιά επιμένουν στην εξιχνίαση των μυστηρίων του και τη βελτίωση της ποιότητάς του. Από αυτή την άποψη, ο 20ός αιώνας έπαιξε θεμελιώδη ρόλο στην ιστορία του κρασιού χάρη στην εμφάνιση και ανάπτυξη της οινολογίας.

Η επιστήμη αυτή, η οποία είναι ταυτόχρονα και μία τεχνική, γεννήθηκε τη δεκαετία του '50 από μία παρόρμηση των χημικών Imile Peynaud και Jean Ribereau-Gayon στην περιοχή του Μπορντώ και των καθηγητών Jaumes και Flandry στο Μονπελιέ, οι οποίοι ήταν παθιασμένοι με το κρασί. Όντας εργαλείο θαυμάσιο για τον αμπελουργό, η οινολογία τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση του κρασιού, να ελέγξουν τα διαφορετικά επίπεδα της επεξεργασίας του και της δημιουργίας του. Σε αντίθεση με το φόβο που είχε προκαλέσει, δεν έφερε ως αποτέλεσμα την τυποποίηση των κρασιών αλλά περισσότερη άνεση στον αμπελουργό αφήνοντάς του μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας, για να προσδιορίσει ο ίδιος τα είδη των κρασιών του.

Ο β' τόμος της

Τα νέα για τους οινόφιλους της τρίτης χιλιετίας είναι χαρμόσυνα: αν πίνουν λιγότερο, θα πίνουν στο εξής καλύτερα επωφελούμενοι από την ποιότητα παρά από την ποσότητα. Για αυτούς το κρασί δεν είναι πλέον "το πιο υγιεινό ποτό", το οποίο εκθειάζει το Ινστιτούτο Παστέρ, αλλά "το ποτό που προσφέρει απόλαυση". Όντας ανοιχτόμυαλοι και γεμάτοι περιέργεια, μαθαίνουν να γεύονται, δεν διστάζουν να θέτουν ερωτήματα και τους αρέσει να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με τους φίλους τους.

Είτε πρόκειται για οινόφιλους οι οποίοι τώρα μυούνται στην τέχνη του είτε για περισσότερο μυημένους, αυτό το βιβλίο αποτελεί έναν οδηγό σε αυτή τη σπαρακτική περιπέτεια της ανακάλυψης του κρασιού.

(Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο β' τόμος της

Από τις ρίζες του αμπελώνα μέχρι την επόμενη πρόποση,  η διαδρομή κρύβει μικρά και μεγάλα μυστικά, μεράκι  και τεχνογνωσία, υπομονή, πίστη, κόπο, συγκινήσεις, γεύσεις, αρώματα,παραδόσεις, αγάπη, παρέες, ιδέες.

Τα περιεχόμενα του δεύτερου τόμου:

-Οι αμπελώνες του κόσμου
-Οι ποιοτικές οινοπαραγωγοί περιοχές
-ΓΑΛΛΙΑ
Μπορντώ [...]
Βουργουνδία
Καμπανία
Αλσατία
Λίγηρας
Ροδανός
Ιούρα και Σαβοΐα
Προβηγκία και Κορσική
Languedoc-Roussillon
Νοτιοδυτική Γαλλία
-ΙΤΑΛΙΑ
-ΙΣΠΑΝΙΑ
-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο β' τόμος της

Όλα όσα αξίζει να μάθει κανείς για το κρασί. Μια συναρπαστική περιπλάνηση στη χώρα του ταλέντου, της απόλαυσης και της γεύσης.

Μη χάσετε λοιπόν αυτή την ξεχωριστή προσφορά από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που κυκλοφορεί στις 14/01! Ο δεύτερος από τους τρεις τόμους από την “ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ” σας περιμένει!

SHARE:

24Media Network