Πίσω στο 1989: Τι έπαιξε το MEGA την πρώτη μέρα λειτουργίας του

Πίσω στο 1989: Τι έπαιξε το MEGA την πρώτη μέρα λειτουργίας του

Βίντεο απ' την πρώτη μέρα του μεγάλου καναλιού και με τις πρώτες διαφημίσεις στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση

Ήταν 3 το μεσημέρι της 20ης Νοέμβρη του 1989 όταν ξαφνικά στους τηλεοπτικούς δέκτες εμφανίστηκε και ένα τέταρτο κανάλι. Ήταν το MEGA που έκανε το ντεμπούτο του εγκαινιάζοντας την ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα και γρήγορα θα καθιερωνόταν στη συνείδηση του κόσμου ως το μεγάλο κανάλι.

Καθώς το κανάλι σήμερα βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο, με τους μετόχους του να μην έχουν υποβάλει αίτηση στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, θυμόμαστε τις πρώτες – πρώτες στιγμές του καναλιού «στον αέρα». Τότε που ακόμα δεν είχε δικές του τηλεοπτικές σειρές και ο Γιάννης Πρετεντέρης είχε μαύρα μαλλιά αλλά και πάλι ρόλο σχολιαστή.

ADVERTISING

Το σύνθημα έναρξης το έδωσε ο πρώτος γενικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού ο Νίκος Σκουλάς, ο οποίος υποσχέθηκε στους τηλεθεατές ότι το MEGA Channel «θα προσέφερε ποιότητα στην ψυχαγωγία και αντικειμενικότητα στην ενημέρωση», ενώ ζήτησε από τους τηλεθεατές να είναι αυστηροί κριτές του σταθμού, ώστε να συμβάλλουν μ' αυτόν τον τρόπο στη διόρθωση των όποιων λαθών.

Στη συνέχεια έγινε η εκφώνηση του προγράμματος και η πρώτη εκπομπή που είδαν ήταν η ξένη σειρά Διάστημα.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε: 15.00΄ Διάστημα 1999 (Σειρά επιστημονικής φαντασίας) 16.00΄ Μπάτμαν (Παιδική σειρά) 16.30΄ MEGA HITS (Νεανικό μουσικό πρόγραμμα) 17.30΄ Δικαίωμα στην αγάπη (Δραματική κοινωνική σειρά, βραζιλιάνικης παραγωγής) 18.00΄ Ειδήσεις 18.05΄ Σλεντζ Χάμερ (Αστυνομική κωμική σειρά) 18.30΄ Κάπιτολ (Αμερικάνικη σαπουνόπερα) 19.00΄ Ειδήσεις 19.01΄ Φάλκον Κρεστ (Κοινωνική δραματική σειρά) 20.00΄ Γράμματα και αριθμοί (Τηλεπαιχνίδι με τον Κώστα Παπαντωνόπουλο) 20.30΄ Τα γεγονότα στις 8.30΄ 21.00΄ Ελληνική ταινία: Θανάση, πάρε τ' όπλο σου 22.00΄ Ειδήσεις 22.05΄ συνέχεια της ελληνικής ταινίας 23.00΄ Ιδιωτικός ντεντέκτιβ Σπένσερ (Αστυνομική σειρά) 00.00΄ Ειδήσεις 00.05΄ Οι αντίζηλοι (Αστυνομική σειρά).

Το πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το παρουσίασε στις 20:30 η Λιάνα Κανέλλη.

Στο δελτίο, εκτός από την επικαιρότητα της ημέρας, προβλήθηκε και βίντεο με γνωστές ηθοποιούς (Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μιμή Ντενίση, Νόνικα Γαληνέα κ.ά.) να δίνου ευχές στο νέο τηλεοπτικό σταθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εργαζόμενοι Mega: Το κανάλι οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο- Έγκλημα σε βάρος 420 εργαζόμενων

MEGA: Το έκτακτο δελτίο των εργαζομένων πριν τον 'ξαφνικό θάνατο'

MEGA: Η τηλεθέαση του έκτακτου δελτίου των εργαζομένων

Από το πρώτο δελτίο του MEGA στον βασικό μέτοχο και από εκεί στον διαγωνισμό με τον νόμο Παππά

SHARE:

24Media Network