Ράδιο Αρβύλα για backstage Τσίπρα-Στάη: “Καμία διαρροή, έπαιζε δημόσια”

Ράδιο Αρβύλα για backstage Τσίπρα-Στάη: “Καμία διαρροή, έπαιζε δημόσια”

Η απάντηση των συντελεστών του Ράδιο Αρβύλα για το backstage του βίντεο της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην Έλλη Στάη - Τι υποστηρίζει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια από τη δική της μεριά.

“Τι λένε όταν κλείνουν οι κάμερες; Μερικές φορές σπάει ο διάολος το ποδάρι του και το τι λένε, το ακούμε κι εμείς” δήλωνε στο τελευταίο επεισόδιο του Αρβύλα ο Αντώνης Κανάκης παρουσιάζοντας το περιβόητο “backstage” της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Open, για το οποίο έχουν προκληθεί αντιδράσεις.

Πολλοί έγραψαν πως επρόκειτο για “διαρροή”. Ωστόσο, κάτι τέτοιο ουδέποτε ειπώθηκε κατά την προβολή της εκπομπής. Πράγματι, όπως διευκρινίζουν οι Ράδιο Αρβύλα στη σημερινή τους ανακοίνωση με την οποία τοποθετούνται για το θέμα, “το εν λόγω απόσπασμα ήταν απολύτως “δημόσια εκτιθέμενο προϊόν” και πως καμία υποκλοπή δεν υπήρξε από κανέναν”.

Αναφέρουν πως “στις 10 Ιανουαρίου, η συνέντευξη του πρωθυπουργού μαζί με το απόσπασμα αυτό, δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό “Open” στο web tv του” και υπογραμμίζουν πως η εκπομπή ” χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο, υλικό που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί”.

Η Έλλη Στάη πάντως, σε κείμενό της, άφησε τις δικές της αιχμές, λέγοντας πως ένα κανάλι οφείλει να διαφυλάσσει το υλικό του αλλά και πως οι “Αρβύλες δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν προϊόν κλοπής”. Αποσαφηνίζει βέβαια πως δεν “τσακώνεται” με το κανάλι για όσα έγιναν.

Με τους δεύτερους βέβαια, όπως ήδη αναφέραμε, να ξεκαθαρίζουν πως το υλικό είχε ήδη δημοσιευθεί online από το ίδιο το κανάλι.

Ιδιαίτερος ντόρος για ένα βίντεο στο οποίο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και η Έλλη Στάη μιλάνε χαλαρά πριν τη συνέντευξη, κάνοντας απλώς, χιούμορ.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές του Ράδιο Αρβύλα για το επίμαχο βίντεο, αναλυτικά:

“Επειδή διατυπώθηκαν δημόσια (από έλλειψη ενημέρωσης για τα πραγματικά γεγονότα θέλουμε να πιστεύουμε), αναληθείς ισχυρισμοί για θέματα στα οποία έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως η υποκλοπή ή η κλοπή υλικού, είμαστε υποχρεωμένοι – με πολύ καλή διάθεση προς όλους τους εμπλεκόμενους – να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με την προέλευση του αποσπάσματος από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “Open”, που προβλήθηκε στην εκπομπή μας τη Δευτέρα 11/2/19.

Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, δεν έχει γίνει ποτέ χρήση κανενός προϊόντος υποκλοπής από την εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”.

Η εκπομπή χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο, υλικό που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είτε στον τύπο, είτε στην τηλεόραση, είτε στο διαδίκτυο.

Ενημερώνουμε λοιπόν, πως και το εν λόγω απόσπασμα ήταν απολύτως “δημόσια εκτιθέμενο προϊόν” και πως καμία υποκλοπή δεν υπήρξε από κανέναν.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου, η συνέντευξη του πρωθυπουργού μαζί με το απόσπασμα αυτό, δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό “Open” στο web tv του.

Από εκεί, από το web tv του “Open” δηλαδή, οι συνεργάτες μας αλίευσαν το ήδη δημοσιοποιημένο αυτό απόσπασμα, στις 11 η ώρα το πρωί της 10ης Ιανουαρίου.

Ευχαριστούμε πολύ,

Ράδιο Αρβύλα”.

Η επίμαχη εκπομπή που παίχτηκε το βίντεο, εδώ (19ο λεπτό)

Το κείμενο με το οποίο πήρε θέση η Έλλη Στάη στο site “TheToc”:

“Ωραία! Γελάσαμε όλοι, μάλλον κουτσομπολέψαμε, με τη διαρροή-υποκλοπή των αποσπασμάτων από το backstage της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Open

Και επειδή όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι, οι έχοντες EQ, συναισθηματική νοημοσύνη για την ακρίβεια, έχουν αληθινό χιούμορ, τότε είμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι, ευχαριστημένοι.

Γιατί και εγώ έχω χιούμορ και γνωρίζω όλες τις αποχρώσεις του (σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, υποδόριο, γκροτέσκ, χαριτωμένο, υπονοητικό, κλπ, κλπ ) και οι αγαπητοί “Αρβύλες” βεβαίως έχουν ιδιαίτερο χιούμορ, αφού αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους, να μας διασκεδάζουν με τα συμβαίνοντα. Χιούμορ έχει και ο πρωθυπουργός, για όσους δεν το γνωρίζουν.

Οπότε όλα καλά. Όλοι περάσαμε καλά.

Και πριν τη συνέντευξη, όσοι ήμασταν εκεί, και νιώσαμε χαλαρά, ανταλλάσσοντας ατάκες με χιούμορ και όσοι είδαν κάποιο τμήμα από αυτό, μετά την προβολή του από την εκπομπή των Κανάκηδων (χιούμορ κάνω, δεν σας ισοπεδώνω κάτω από τον Αντώνη).

Όλα καλά λοιπόν;

Όχι ακριβώς.

Γιατί υπάρχουν και δυο θέματα που είναι εκτός δικαιοδοσίας του χιούμορ.

Το ένα αφορά το Open, και οποιοδήποτε κανάλι, που πρέπει να διαφυλάσσει το τηλεοπτικό του προϊόν και τα δικαιώματα του σε αυτό, και να εντοπίσει τους υφαρπάζοντες.

Και το άλλο, αφορά τους αγαπητούς “Αρβύλες” και το κανάλι τους, που δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν προϊόν κλοπής (υποκλαπείσα διαρροή αν προτιμάτε) της δουλειάς των άλλων.

Γιατί άλλο είναι να χρησιμοποιείς δημόσια εκπεμπόμενο η γενικώς δημόσια εκτιθέμενο προϊόν και άλλο να χρησιμοποιείς υποκλαπέν με κάποιο τρόπο προϊόν, χωρίς άδεια.

Γιατί αν στο Open θεωρούσαμε ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα παρασκήνια των τηλεοπτικών μας εκπομπών, έχουμε δικό μας τρόπο να το κάνουμε καλύτερα.

Γιατί να μην το δίναμε, ας πούμε, στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, ο οποίος έχει χιούμορ για όλους εμάς μαζί!

ΥΓ 1. Πολύ μου άρεσε που με είπε ο πρωθυπουργός εκτυφλωτική (…λέτε να τον τύφλωσαν τα φώτα εκείνη την ώρα και να μην με έβλεπε καλά;)

ΥΓ2. Λέτε να με πίστεψε και να μου κάνει πρόταση να πολιτευτώ;

ΥΓ3. Μην βιαστεί κάποιος να πει ότι τσακώνομαι με το Open. Δεν τσακώνομαι!”.

Να πούμε σε αυτό το σημείο δε, πως τέτοια πλάνα έχουμε δει ουκ ολίγες φορές προερχόμενα από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, μερικά εκ των οποίων “διαρρέονται” ακόμη και εσκεμμένως για λόγους πολιτικής επικοινωνίας.

Για δείτε παρακάτω… Το πρώτο βίντεο μάλιστα το είχε δώσει στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Λευκός Οίκος, από τη συνέντευξη του Ομπάμα με τον Κόλμπερτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα