Σερένα Ουίλιαμς: Το GQ κατηγορείται για το "σεξιστικό-ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της χρονιάς"

Σερένα Ουίλιαμς: Το GQ κατηγορείται για το "σεξιστικό-ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της χρονιάς"

Το "unfair" πρωτοσέλιδο του GQ έχει προκαλέσει καταιγισμό αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πλανήτη. Αφορμή, ο χαρακτηρισμός για τη Σερένα Ουίλιαμς. Δείτε γιατί διχάστηκε το διαδίκτυο.

Στο στόχαστρο των χρηστών των social media μπήκε σήμερα το περιοδικό GQ με αφορμή το πρωτοσέλιδο του νέου του τεύχους στο οποίο εικονίζεται η Σερένα Ουίλιαμς.

Αφορμή για τα σχόλια το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του περιοδικού αποφάσισαν να θέσουν τον τίτλο Γυναίκα της Χρονιάς, εντός εισαγωγικών.

Το περιοδικό κυκλοφορεί με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα απονέμοντας τα βραβεία "Άνδρας της Χρονιάς", ωστόσο σε ένα εξ αυτών βρίσκεται η διάσημη τενίστρια το φύλο της οποίας, μπήκε εντός εισαγωγικών. Αναγνώστες διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter και πολλοί έκαναν λόγο για ρατσιστική-σεξιστική συμπεριφορά.

Σερένα Ουίλιαμς: Το GQ κατηγορείται για το

Κάποιοι ανέφεραν πως η λέξη "woman" είναι ιδιοχείρως γραμμένη από τον στενό φίλο της αθλήτριας Virgil Abloh, ο οποίος επιμελήθηκε του εξωφύλλου. Ο ίδιος είναι ο σχεδιαστής των ρούχων της Ουίλιαμς καθώς και εκείνων που φόρεσε στο τελευταίο US Open. Θυμίζουμε ωστόσο πως η τενίστρια δέχεται τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες προσβλητικά σχόλια εις βάρος της για την εμφάνισή της και τη σωματική της διάπλαση.

Αναγνώστες υπενθύμισαν άλλωστε πως στα τρία άλλα εξώφυλλα του περιοδικού για τους Άνδρες της Χρονιάς, η λέξη Άνδρας δεν είναι εντός εισαγωγικών.

Σερένα Ουίλιαμς: Το GQ κατηγορείται για το

Πιθανότατα, στόχος των υπευθύνων του GQ ήταν να προκαλέσουν, πράγμα που σίγουρα κατάφεραν. Ή ίσως, ήθελαν με αυτόν τον τρόπο -και ομολογουμένως κάπως άκομψα- να στηλιτεύσουν την άδικη και ξεκάθαρα σεξιστική κριτική που δέχεται η Σερένα για την εμφάνισή της.

SHARE: