Tα ελληνικά hoaxes και η εξαφανισμένη διάψευση Μητσοτάκη για τα PCR

Tα ελληνικά hoaxes και η εξαφανισμένη διάψευση Μητσοτάκη για τα PCR
Συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Νίκο Χατζηνικολάου Eurokinissi

"Μίξη γεγονότων και παραποιήσεων" είχε χαρακτηρίσει η ιστοσελίδα ellinikahoaxes την δήλωση του πρωθυπουργού περί μη συνταγογράφησης των PCR στις χώρες της Ευρώπης. Λίγη ώρα μετά, το άρθρο εξαφανίστηκε για να επανέλθει αργότερα

Για αρκετές ώρες εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα ellinikahoaxes ένα κείμενο, στο οποίο αποδομείτο η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί μη συνταγογράφησης των PCR “σε καμία χώρα της Ευρώπης”, στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το κείμενο με τίτλο “Εξέταση των δηλώσεων του πρωθυπουργού για τη συνταγογράφηση τεστ PCR σε ευρωπαϊκές χώρες” αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, και χαρακτήριζε την δήλωση του πρωθυπουργού “Μίξη γεγονότων και παραποιήσεων”.

 

“ο πρωθυπουργός δήλωσε πως τα μοριακά τεστ δεν συνταγογραφούνται σε καμία χώρα της Ευρώπης, για να επαναδιατυπώσει, ύστερα από υπόδειξη του δημοσιογράφου, ότι ενδεχομένως να γίνεται στην Αυστρία χωρίς να είναι ο κανόνας. Ωστόσο, ο ισχυρισμός ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν συνταγογραφούνται τα τεστ PCR είναι αναληθής“, αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου, παραθέτοντας στην συνέχεια αναλυτικά, παραδείγματα χωρών που διαψεύδουν την δήλωση του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, στο κείμενο παρατίθεται και χάρτης με τις χώρες στις οποίες οι πολίτες μπορούν να λάβουν συνταγή ή παραπεμπτικό για μοριακό έλεγχο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 

“Ο ισχυρισμός πως σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται μοριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι (PCR) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”, αναφέρεται στο συμπέρασμα του κειμένου των ellinikahoaxes, το οποίο δεν υφίστατο για ένα διάστημα στον αχανή κόσμο του ελληνικού διαδικτύου.

Για ώρα, το εν λόγω αξιόλογο κείμενο δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί, ενώ όποιος κλίκαρε το URL του οδηγείται σε μία σελίδα σφάλματος 404.

Ίσως ο ανεξάρτητος συνεργάτης του Facebook για την εξακρίβωση ψευδών γεγονότων να βρέθηκε αντιμέτωπος με κάποιο τεχνικό πρόβλημα, το οποίο όμως από ό,τι φαίνεται λύθηκε.

Η εξαφάνιση, άλλωστε του συγκεκριμένου άρθρου, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα Social Media από χρήστες που έθεταν το ερώτημα αν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα πίσω από το “κατέβασμα” του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα