Μηχανή του Χρόνου: Ο μοναδικός στρατιώτης που πολέμησε με τρεις διαφορετικές χώρες στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Μηχανή του Χρόνου: Ο μοναδικός στρατιώτης που πολέμησε με τρεις διαφορετικές χώρες στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Τον έπιαναν αιχμάλωτο και τον ανάγκαζαν να πολεμήσει

Ήταν Κορεάτης. Οι Ιάπωνες τον ανάγκασαν να πολεμήσει τους Σοβιετικούς. Οι Σοβιετικοί τον αιχμαλώτισαν και τον έβαλαν να πολεμήσει τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί τον συνέλαβαν και τον ανάγκασαν να υπερασπιστεί τη Νορμανδία, όπου τον έπιασαν αιχμάλωτο οι Αμερικάνοι. Αυτή είναι η ιστορία του Γιανγκ Κιουνγκτζόνγκ, του μοναδικού στρατιώτη που πολέμησε σε τρεις στρατούς, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Λίγα είναι γνωστά για τη ζωή του Γιανγκ πριν από τον πόλεμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως ήταν Κορεάτης και ζούσε στην ελεγχόμενη από την Ιαπωνία, Μαντζουρία. Εξαιτίας αυτού, ο Γιανγκ αναγκάστηκε -παρά τη θέλησή του- να υπηρετήσει στον ιαπωνικό στρατό, σε ηλικία μόλις 18 χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της Μάχης του Χαλχίν Γκολ συνελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό και στάλθηκε σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας. Το 1942 οι Σοβιετικοί τον έβαλαν, μαζί με χιλιάδες άλλους κρατούμενους, να πολεμήσει τους Γερμανούς. Ο Γιανγκ πολέμησε με τους Σοβιετικούς για περίπου ένα χρόνο. Κατά το διάστημα αυτό πήρε μέρος σε πολυάριθμες μάχες κατά μήκος του Ανατολικού Μετώπου και κυρίως στην Τρίτη Μάχη του Χάρκοβο. Εκεί βρέθηκε για άλλη μια φορά αιχμάλωτος πολέμου, αυτή τη φορά των Γερμανών.

Μηχανή του Χρόνου: Ο μοναδικός στρατιώτης που πολέμησε με τρεις διαφορετικές χώρες στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι Γερμανοί ήταν προφανώς αδιάφοροι με το πώς ένας Κορεάτης κατέληξε να πολεμά στην Ουκρανία για τους Σοβιετικούς και απλά τον φυλάκισαν μαζί με εκατοντάδες άλλους στρατιώτες. Η  ιστορία του Γιανγκ θα είχε πιθανώς τελειώσει σε αυτό το σημείο, αν οι Ναζί δεν είχαν τη συνήθεια να βάζουν τους αιχμαλώτους που δεν εκτελούσαν να υπηρετούν, ως «εθελοντές», στη Βέρμαχτ, μετά τη σύλληψή τους. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, ο Γιανγκ στρατολογήθηκε για να πολεμήσει σε μικρό τάγμα ανδρών το οποίο αποτελούνταν από «εθελοντές» που προέρχονταν από τις πολυάριθμες περιοχές της Ευρώπης οι οποίες ελέγχονταν από τη ναζιστική Γερμανία.

Μηχανή του Χρόνου: Ο μοναδικός στρατιώτης που πολέμησε με τρεις διαφορετικές χώρες στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Η τελευταία περιπέτεια

Ο Γιανγκ Κιουνγκτζόνγκ Τα συγκεκριμένα τάγματα αποτελούσαν μέρος μεγαλύτερων μονάδων γερμανών στρατιωτών. Οι Ναζί τον έστειλαν στη Νορμανδία, λίγο πριν από την απόβαση. Όταν έφτασε η D-day, ο Yang ήταν ανάμεσα στους στρατιώτες που συνελήφθησαν από τους Αμερικανούς. Αρχικά αναφέρθηκε από τον υπολοχαγό Ρόμπερτ Μπρούερ, του 506ου Συντάγματος Αλεξίπτωτων της 101ης Αερομετα-φερόμενης Μεραρχίας, ότι είχαν αιχμαλωτίσει τέσσερις ασιάτες με γερμανική στολή.

Οι Αμερικανοί θεωρούσαν ότι είχαν πιάσει Ιάπωνες, αλλά στην πραγματικότητα οι τρεις ήταν από το Τουρκεστάν και ο Γιανγκ από την Κορέα. Κανείς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του, καθώς ο Κορεάτης «εθελοντής» δεν γνώριζε ούτε αγγλικά, ούτε γερμανικά. Τελικά τον έστειλαν σε άλλο στρατόπεδο αιχμαλώτων, αυτή τη φορά στη Βρετανία, όπου παρέμεινε έως το τέλος του πολέμου. Όταν τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Γιανγκ επέλεξε να μην επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς έκανε εκεί. Μόνο ότι εγκαταστάθηκε στο Ιλινόις, όπου πέθανε ήσυχα το 1992.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Οδήγησαν φαντάρους στη λιμοκτονία για έξι μήνες ώστε να βγάλουν συμπεράσματα για τον υποσιτισμό
«Το Πανέμορφο Τέρας». Η κοπέλα που βασάνιζε και μαστίγωνε τις κρατούμενες στα ναζιστικά στρατόπεδα για την ευχαρίστησή της
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μηχανή του χρόνου
SHARE: