MOBBING

Η σωματική βία τυποποιείται στον Ποινικό Κώδικα, στο άρθρο 330 και δύναται να διακριθεί σε απόλυτη βία ως άμεσο καταναγκασμό της συμπεριφοράς, η σωματική επενέργεια στο θύμα, κατά τρόπο απόλυτο, με αδυναμία σχηματισμού βούλησής του και σε ψυχολογική βία.

Κακοποίηση, παρενόχληση, γενετήσια πράξη: Πώς ερμηνεύονται από το νόμο

Ο πρόσφατα αναθεωρημένος Ποινικός Κώδικας ορίζει τις μορφές κακοποίησης και παρενόχλησης. Ας δούμε πώς ερμηνεύονται από το νόμο η γενετήσια πράξη, η σεξουαλική παρενόχληση, η σεξουαλική κακοποίηση, η ψυχολογική βία και η λεκτική βία.

Λέχου για Κιμούλη: "Με έβριζε στη σκηνή, κατέληξα με λεξοτανίλ και δερματικά"

Λέχου για Κιμούλη: "Με έβριζε στη σκηνή, κατέληξα με λεξοτανίλ και δερματικά"

"Έχουμε χρέος να το κάνουμε αυτό για τα παιδιά όλου του κόσμου" ανέφερε η Κατερίνα Λέχου μιλώντας για τις καταγγελίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του θεάτρου.

Σοφία Μπεκατώρου, Τζένη Ιωακειμίδου

Σοφία Μπεκατώρου: Το "ευχαριστώ" στην Τζένη Ιωακειμίδου μετά τις αποκαλύψεις για τον Κιμούλη

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης, που άνοιξε τον δρόμο των δημόσιων καταγγελιών, σχολίασε την ανάρτηση της ηθοποιού, η οποία αναφέρεται στην ψυχολογική κακοποίηση από τον Γιώργο Κιμούλη.

Αιμιλία Υψηλάντη

Αιμιλία Υψηλάντη κατά Κιμούλη: "Δέχθηκα ψυχολογική βία - Τον λυπάμαι για τη μοναξιά του"

Η σπουδαία ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη περιέγραψε τη δική της τραυματική εμπειρία από την συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη. Τάχθηκε στο πλευρό της Ζέτας Δούκα.

Ελισάβετ Μουτάφη και Γιώργος Κιμούλης

Ελισάβετ Μουτάφη: Η πρώην σύντροφος του Γιώργου Κιμούλη στο πλευρό της Ζέτας Δούκα

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ζέτας Δούκα παίρνει η ηθοποιός Ελισάβετ Μουτάφη. Την ίδια ώρα, η ηθοποιός Τζένη Ιωακειμίδου υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Κιμούλης "έχει κακοποιήσει πολλές ψυχές" στο παρελθόν.

Γιώργος Κιμούλης και Γιάννης Μπέζος

Μπέζος για Κιμούλη: "Ο χώρος μας δεν είναι ένα κολαστήριο που γίνονται μόνο αυτά"

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και άσκησης σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας στο χώρο του θεάτρου. Τι είπε για τον Γιώργο Κιμούλη.

Ο Αλεξανδρος Μπουρδούμης

Μπουρδούμης: "Έχω δεχτεί και εγώ σεξουαλική παρενόχληση. Δεν μπορούσα να αντιδράσω"

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά βίας, είτε αυτή είναι σεξουαλική, λεκτική, ψυχολογικη ή σωματική. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μίλησε για τη δική του εμπειρία.

Δημήτρης Καταλειφός: "Η γενιά μας να ζητήσει "συγγνώμη" στους νεότερους για λάθη που συνεχίσαμε"

Δημήτρης Καταλειφός: "Η γενιά μας να ζητήσει "συγγνώμη" στους νεότερους για λάθη που συνεχίσαμε"

Την ανάγκη να ζητήσει από τους νεώτερους ένα "συγνώμη" εκ μέρους της γενιάς του που "παρέλαβε και συντήρησε επιτυχώς" πρακτικές αρκετά ψυχοφθόρες και απαιτητικές για τους εργαζόμενους ηθοποιούς, εξέφρασε ο Δημήτρης Καταλειφός.

Γιώργος Χρυσοστόμου: "Με απείλησε ότι με τα κονέ που έχει στο θέατρο δε θα δουλέψω ποτέ"

Γιώργος Χρυσοστόμου: "Με απείλησε ότι με τα κονέ που έχει στο θέατρο δε θα δουλέψω ποτέ"

"Πολλοί φεύγουν με κλάματα από τις πρόβες και δεν έχει να κάνει με αγόρια ή κορίτσια. Εκεί δεν είσαι άνθρωπος, είσαι ζώον, είσαι εκτελεστικό όργανο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός Γ. Χρυσοστόμου σε μία εξομολογητική συνέντευξη.

Φαίη Κοκκινοπούλου: "Γελάνε και τα καμαρίνια με τη μήνυση Κιμούλη"

Φαίη Κοκκινοπούλου: "Γελάνε και τα καμαρίνια με τη μήνυση Κιμούλη"

Η συμπαράσταση "χωρίς αστερίσκους" της γνωστής ηθοποιού στο πλευρό της Ζέτας Δούκα και η μία περίπτωση που δεν θέλει να θυμάται από τον χώρο του θεάτρου. "Έχουν περάσει 30 χρόνια κι ακόμα ανατριχιάζω"

Εργασιακός εκφοβισμός

Αντιμέτωποι με το "mobbing": Έρχονται πιο αυστηρές κυρώσεις για τον εργασιακό εκφοβισμό

Στόχος της οδηγίας του Συμβουλίου της ΕΕ είναι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και τη μεταχείριση στην εργασία.

Γιώργος Κιμούλης

Έλενα Ακρίτα για Κιμούλη: "Το ταλέντο δεν νομιμοποιεί καμία επίθεση"

"Ξέρετε πόσοι μέτριοι ηθοποιοί είχαν δουλειά χειμώνα καλοκαίρι μόνο και μόνο γιατί τα ‘πήγαιναν καλά με όλους; Κι ενίοτε έκαναν και θελήματα θιασαρχών;" γράφει μεταξύ άλλων η Έλενα Ακρίτα.

Βάνα Μπάρμπα - Κατερίνα Παπουτσάκη στο NEWS 24/7: Είμαστε στο πλευρό της Ζέτας Δούκα

Βάνα Μπάρμπα - Κατερίνα Παπουτσάκη στο NEWS 24/7: Είμαστε στο πλευρό της Ζέτας Δούκα

Οι δύο ηθοποιοί τάσσονται στο πλευρό της Ζέτας Δούκα, μετά τις καταγγελίες που έκανε για τον Γιώργο Κιμούλη. "Είμαι με τις φωνές των πολλών" δήλωσε στο News 24/7 η Βάνα Μπάρμπα - "Έχω υποστεί κι εγώ πολύ μεγάλη δυσκολία από τη συμπεριφορά του κ. Κιμούλη" αναφέρει η Κατερίνα. Παπουτσάκη.

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη

Μαριάννα Πολυχρονίδη στο NEWS 24/7: "Αρνήθηκα σεξουαλική πρόταση μεγάλου ηθοποιού και με έδιωξε από την παράσταση"

Η ηθοποιός Μαριάννα Πολυχρονίδη μιλά στο News 24/7 για τη δουλειά που έχασε όταν αρνήθηκε να ενδώσει στις σεξουαλικές ορέξεις μεγάλου ονόματος του θεάτρου. "Αν ανοίξουν στόματα θα σοκαριστείτε".

H Ευδοκία Ρουμελιώτη

Ρουμελιώτη: Μετά την συνεργασία μου με τον Κιμούλη φοβόμουν να ανεβώ στην σκηνή

"Ποτέ δεν έκρυψα τι έχω περάσει από τον Γιώργο Κιμούλη, από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να προστατέψω τους ανθρώπους στον χώρο μου", υπογράμμισε η Ευδοκία Ρουμελιώτη σε τηλεοπτική της συνέντευξη

Στο πλευρό της Ζέτας Δούκα, Χρυσικού-Ψαρράς: "Είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε"

Στο πλευρό της Ζέτας Δούκα, Χρυσικού-Ψαρράς: "Είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε"

Με ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί Νίκος Ψαρράς και Δώρα Χρυσικού στηρίζουν την Ζέτα Δούκα και την απόφασή της να καταγγείλει τον Γ. Κιμούλη. Επιβεβαιώνουν όσα είπε και προσφέρονται να καταθέσουν στην Δικαιοσύνη

Κατερίνα Γερονικολού και Ζέτα Δούκα

Η Ζέτα Δούκα τράβηξε την "κουρτίνα" της ελληνικής showbiz

"Τάραξε" τα καλλιτεχνικά νερά η καταγγελία της Ζέτας Δούκα για λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση από τον Γιώργο Κιμούλη. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αρνείται τις κατηγορίες. Νέα καταγγελία από την Κατερίνα Γερονικολού.

Γιώργος Κιμούλης

Κιμούλης στο News 24/7 για υπόθεση Ζέτας Δούκα: "Ο κάθε πικραμένος θα βγαίνει και θα κάνει καταγγελία"

"Ανοίγει ένας ασκός του Αιόλου με ανόητες καταγγελίες τύπου 'με κοίταξε στραβά ο τάδε' με αποτέλεσμα - και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο - στον μέλλοντα χρόνο η πραγματική καταγγελία, όπως ήταν αυτή της κυρίας Μπεκατώρου, να μην έχει αξία" είπε στο News 24/7 ο Γιώργος Κιμούλης.

Ζέτα Δούκα

Ζέτα Δούκα: Κύμα συμπαράστασης από συναδέλφους μετά την καταγγελία για τον Κιμούλη

Άντρες και γυναίκες από τον χώρο του θεάτρου στάθηκαν στο πλευρό της Ζέτας Δούκα. Τι αναφέρουν για τον Κιμούλη. Προτρέπουν κι άλλα θύματα από τον καλλιτεχνικό κλάδο να μιλήσουν.

Ζέτα Δούκα: "Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε στο θέατρο"

Ζέτα Δούκα: "Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε στο θέατρο"

Σόκαρε η αποκάλυψη της Ζέτα Δούκα ότι υπέστη σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος, όπως λέει, την κλώτσησε όταν αυτή αρνήθηκε να κάνει ό,τι της είπε.