Περίπου 150 ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα φθάνουν στη Γερμανία

Περίπου 150 ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα φθάνουν στη Γερμανία
Πρόσφυγες AP

Η Γερμανία θα υποδεχθεί την Τετάρτη περίπου 150 ασυνόδευτους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους. Ολοι βρίσκονται στον καταυλισμό της Μόριας πριν τη φωτιά.

Την υποδοχή 150 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μελών των οικογενειών τους που φιλοξενούνται στην Ελλάδα επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείο Εσωτερικών Μπγιερν Γκρουνεβέλντερ, την Τετάρτη αναμένονται στη Γερμανία 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, οι οποίοι, όπως διευκρίνισε ζούσαν στη Μόρια και είχαν μεταφερθεί από τις ελληνικές αρχές στην ηπειρωτική χώρα μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό.

Ομάδα ειδικών -μεταξύ των οποίων και Γερμανοί- βρίσκεται επιτόπου, προκειμένου να συμπληρωθούν οι φάκελοι με τα στοιχεία προέλευσης, ταυτότητας και ιατρικών εξετάσεων. Την ίδια μέρα θα φθάσουν στη Γερμανία ακόμη 20 ανήλικοι πρόσφυγες και μέλη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους, συνολικά 100 άτομα, τα οποία περιλαμβάνονται σε απόφαση για την υποδοχή τους που είχε ληφθεί προγενέστερα και αφορούσε περίπου 250 πρόσφυγες.

Μετά την άφιξή τους, θα κατανεμηθούν στα κρατίδια Βάδης- Βυρτεμβέργης, Βερολίνου, Αμβούργου, Έσσης, Κάτω Σαξονίας, Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και Σλέσβιγκ-Χολστάιν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα