"Να φύγει τώρα ο Παπανδρέου"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ο υπ. Ανάπτυξης. Μίλησε για τεράστια λάθη που βύθισαν τη χώρα σε ύφεση. Εξέφρασε ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι ο Παπανδρέου είναι συμπαθής, αλλά πρέπει να φύγει

Υπέρ της εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή το πρωί, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη, καθώς, όπως είπε, έχουν διαρραγεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με το λαό και τους ξένους.

"Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη τότε πρέπει να αποχωρεί", ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι αμέσως μετά τις γιορτές πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και το κόμμα να πάει στις εκλογές με μια νέα ηγεσία και μια νέα πολιτική πρόταση.

"Εμείς συζητάμε ακόμη αν και πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες. Δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σοβαρά και συντεταγμένα", δήλωσε και πρόσθεσε: "Δεν καθυστερήσαμε απλώς, σφυρίζουμε αδιάφορα κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε".

Εκανε μάλιστα λόγο για μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. "Αν δεν το ανοίξουν αυτοί που πρέπει να το ανοίξουν τότε θα το ανοίξουμε εμείς", επισήμανε.

Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οδήγησε σε αδιέξοδα, σε "φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού".

Όπως είπε, αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης, ωστόσο τόνισε ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι", παρατήρησε.

Για τον πρώην πρωθυπουργό τόνισε ότι πρόκειται για έναν ευγενή άνθρωπο, με ιδέες για τον σοσιαλισμό ωστόσο σημείωσε ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος.

 Τυπικά - όπως ανέφερε - και ο κ. Παπανδρέου έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στην κούρσα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ ωστόσο είπε: "Δεν αναφέρομαι στην τυπική δυνατότητα, αλλά στην ηθική δυνατότητα για κάτι τέτοιο".

Έστρεψε τα βέλη και κατά συναδέλφων λέγοντας ότι ασκείται κριτική για μία σειρά από ζητήματα από ανθρώπους που προκάλεσαν τα προβλήματα για τα οποία ασκούν μετά κριτική, ενώ μίλησε για γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ που εθελοτυφλεί και συνεχίζει σαν να μη συνέβη τίποτα, "σαν να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πολιτικής μας".

"Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από τον κόσμο και το μόνο που φοβάμαι είναι η παθητικότητα" τόνισε και ανέφερε ότι δεν είναι θέμα φιλοδοξίας αλλά ευθύνης. "Ο πολιτικός έχει ευθύνη και αν δεν την αναλάβει θα βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας" ανέφερε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος υπό προϋποθέσεις για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον Παπανδρέου να φύγει

Το αντάρτικο των "έξι" στο ΠΑΣΟΚ για να φύγει ο Παπανδρέου

SHARE:

24Media Network