Νέα προθεσμία για τα υποβρύχια

default image

Σε ένα μήνα οι εξηγήσεις όσων φέρονται να εμπλέκονται στις μίζες με τα γερμανικά υποβρύχια. Νέα στοιχεία στη δικογραφία από καταθέσεις και αναφορές

Ενώ στη Βουλή εξετάζεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφορικά με τα υποβρύχια, 37 πρόσωπα που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για εμπλοκή στην υπόθεση, που ζημίωσε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έλαβαν, προθεσμία να απολογηθούν για τις 30 Μαΐου.

Οι κληθέντες, που έχουν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για τα αδικήματα της απιστίας, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου “περί καταχραστών του Δημοσίου”, θα δώσουν εξηγήσεις στα τέλη Μαΐου για τη ζημιογόνα ως προς το Δημόσιο προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214 με απευθείας ανάθεση στις εταιρείες HDW-Ferostaal και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Μέσω των συνηγόρων τους ή και αυτοπροσώπως, αφού πήραν προθεσμία από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, έλαβαν και νέο υλικό από τη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν κυρίως καταθέσεις που έχει λάβει η Πόπη Παπανδρέου, αλλά και έγγραφες αναφορές που είχαν συνταχθεί από τις Επιτροπές παρακολούθησης του όλου έργου που είχε συμφωνηθεί για την προμήθεια των τεσσάρων όπλων του Πολεμικού Ναυτικού.

Η εισαγγελέας έχει καλέσει σε ανωμοτί κατάθεση και έναν συνεργάτη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε επίσημη συνεργασία με την Ferrostaal το 2000 έως το 2003, αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει με αντικείμενο που δεν είχε σχέση με έργα του υπουργείου Άμυνας. Ο συνεργάτης του πρώην υπουργού έχει λάβει προθεσμία για τις 30 Μαΐου, όπως και οι υπόλοιποι τριανταεπτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα