Νέος οργανισμός ΟΕΚ - ΟΕΕ λόγω "Μνημονίου 2"

Νέος οργανισμός ΟΕΚ - ΟΕΕ λόγω "Μνημονίου 2"

Ετοιμάζουν νέο οργανισμό προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Τι καταργείται και τι διατηρείται

Ένα νέο σχήμα το οποίο θα αντικαταστήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, οι οποίοι καταργούνται, βάσει του μνημονίου ΙΙ, ετοιμάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Όπως γίνεται γνωστό, ο νέος ενιαίος οργανισμός προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης θα αναλάβει την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, όπως η επιδότηση ενοικίου, η επιδότηση επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια.

Ταυτόχρονα διατηρούνται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και ο κοινωνικός τουρισμός.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό των δύο οργανισμών, όσοι δεν ενταχθούν στο νέο σχήμα, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Παραμένει όμως ανοιχτό το θέμα των εισφορών προς τους οργανισμούς, που σήμερα αντιστοιχεί στο 1,10% της αμοιβής για τους εργαζόμενους και 1,35% για τους εργοδότες.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας, δεν αποκλείουν τη μείωση εργοδοτικής εισφοράς στα πλαίσια της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, επισημαίνουν όμως ότι η μείωση αυτή θα συνοδεύεται από κίνητρα που θα αποσκοπούν στη διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση των εργαζομένων στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Ε.Κ. (Σολωμού και Πατησίων).

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εργαζόμενοι από τα συνδικάτα των οικοδόμων, του μετάλλου, των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και σύλλογοι των εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε στη Βουλή με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.

SHARE:

24Media Network