ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Ζώα συντροφιάς

Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς συγκροτεί ο Μητσοτάκης

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς θα παρακοολουθεί και θα εφαρμόζει το κανονιστικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε με τον ν. 4830/2021. Επικεφαλής η Μαριάνθη Δημοπούλου.

Ιερέας -Φωτό αρχείου

Βόλος: Ιερέας σκότωσε γάτα με ράβδο - Νοσηλεύεται φρουρούμενος

Ένας 88χρονος συνταξιούχος ιερέας φέρεται να σκότωσε την Κυριακή στον Βόλο μια πιθανόν αδέσποτη γάτα με ξύλινη ή μεταλλική ράβδο, στη συνέχεια την έβαλε σε μια πλαστική σακούλα και την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών.

Ζώα Συντροφιάς: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο πλαίσιο

Ζώα Συντροφιάς: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο πλαίσιο

Με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, σωματεία οργανώσεις αλλά κτηνίατροι εντάσσονται σε μια επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας. Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης

Γιάννης Τσιρώνης: Σε ομηρία τα ζώα συντροφιάς και οι πολίτες

Ο πρώην υπουργός και μέλος των Οικολόγων - Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης, γράφει στο NEWS 24/7 για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με τα ζώα συντροφιάς και τους αληθινούς όμηρους αυτής.

Αδέσποτος σκύλος

Η χρονιά των καλύτερών μας φίλων

Τα κατοικίδια βρέθηκαν πολλές φορές στην επικαιρότητα του έτους που βαδίζει στη λήξη του. Ο ρόλος των ζώων στην πανδημία, η τροποποίηση της νομοθεσίας σχετικά με την κακομεταχείρισή τους και η σύνδεση της κακοποίησης των ζώων με την ενδοοικογενειακή βία. Οι ειδικοί μιλούν.

Σκύλος (φωτογραφία αρχείου)

Κύπρος: "Φρένο" στην κακοποίηση - Εγκρίθηκε η σύσταση Αστυνομίας Ζώων

"Αστυνομία των Ζώων" θα συστηθεί στην Κύπρο, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι αρμοδιότητές της θα αφορούν την διερεύνηση υποθέσεων κακομεταχείρισης και κακοποίησης ζώων.

ΚΙΝΑΛ: Η σημερινή απόφαση για την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τα κατοικίδια δεν αρκεί

ΚΙΝΑΛ: Η σημερινή απόφαση για την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τα κατοικίδια δεν αρκεί

Χρειάζεται επί τέλους να υπάρξει διάλογος με τις φιλοζωικές οργανώσεις, την Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Κοινωνία για μια οριστική και αποτελεσματική λύση, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ