Ο Στίβεν Χόκινγκ έβαλε... αγγελία

Ο Στίβεν Χόκινγκ έβαλε... αγγελία

Τεχνικό για τη συντήρηση του συστήματος που τον βοηθά να επικοινωνεί ψάχνει ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Οι προϋποθέσεις πρόσληψης και ο μισθός

Αγγελία στην προσωπική του ιστοσελίδα έβαλε ο σπουδαίος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ αναζητώντας τεχνικό βοηθό!

Ο Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος από τα 20 του χρόνια πάσχει από ασθένεια του νευρομυϊκού συστήματος, που τον έχει αφήσει παράλυτο, χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα αναλάβει τη συντήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού συστήματος που τον βοηθά να επικοινωνεί.

Το 1985 μετά από επέμβαση τραχειοτομής είχε χάσει και τη φωνή του και εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί μηχανικό σύστημα λόγου με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επιλέγοντας λέξεις σε οθόνη, μπορεί να δίνει ομιλίες και διαλέξεις.

Σύμφωνα με τον Independent, στην αγγελία αναφέρεται ότι ο υποψήφιος είναι απαραίτητο να ξέρει από υπολογιστές και ηλεκτρονικά και να μπορεί να εργάζεται σε συνθήκες πίεσης, καθώς όπως είναι γνωστό ο Χόκινγκ είναι περιζήτητος από ΜΜΕ και πανεπιστήμια.

Επίσης, ο άνθρωπος που θα επιλεγεί, θα πρέπει να ταξιδεύει για τρεις μήνες κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες. Ο μισθός του θα είναι περίπου 30.000 ευρώ το χρόνο, κόστος που θα καλύψει το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου ο Χόκινγκ υπήρξε για χρόνια καθηγητής, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επιστήμη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συμπλεγματικός ο Χώκινγκ

Είδος υπό εξαφάνιση

SHARE:

24Media Network