76,6 δισ. ευρώ δανεικά θα χρειαστεί το 2012 η Ελλάδα

76,6 δισ. ευρώ δανεικά θα χρειαστεί το 2012 η Ελλάδα

Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για τη χώρα καθώς θα χρειαστεί το 2012 να δανειστεί τα περισσότερα χρήματα από κάθε χώρα της Ευρωζώνης. Διαβάστε τις λεπτομέρειες

Στα ύψη οι ανάγκες δανεισμού της Ελλάδας και το έτος 2012, παρά της  διετία οικονομικής λιτότητας που ακολουθείται.

Σύμφωνα με σχετική Έκθεση της Fitch, η Ελλάδα θα χρειαστεί μέσα στο 2012 το ποσό των 76,6 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της, ποσό που αντιστοιχεί στο 34,9% του ΑΕΠ της, όταν η Γαλλία με τις μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες (359,3 δισ. ευρώ) θα περιοριστεί στο 17,4% του ΑΕΠ της και η Ιταλία με τα 356,6 δισ. ευρώ στο 22,3% του ΑΕΠ της!

Ενδεικτικό είναι  ανά την οικουμένη, μόνο η Ιαπωνία , που ομολογουμένως , καλείται να αντιμετωπίσει ενα υπέρογκο δημόσιο χρέος, ξεπερνά τη χώρα μας, καθώς θα πρέπει να βρει 2,658 τρισ ευρώ ήτοι ποσό αντίστοιχο του 56,5% του ΑΕΠ της!

Τα στοιχεία αυτά του Οίκου Αξιολόγησης ενισχύουν επί της ουσίας την άποψη όσων επισημαίνουν ότι η ομαλή έκβαση του PSI είναι στοίχημα επιβίωσης για την Ελλάδα, αφού σε διαφορετική περίπτωση το χρέος μας θα διπλασιαστεί εντός του επόμενου έτους.

Η ελληνική πλευρά προαναγγέλλει, πάντως, συμφωνία λίαν συντόμως, αισιοδοξία που δεν φαίνεται να συμμερίζεται το ΔΝΤ θεωρώντας ότι το μείζον ζήτημα που μένει να διευθετηθεί -ήτοι το επιτόκιο- θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο DOW JONES, ότι μετά από τη τελευταία τηλεδιάσκεψη φαίνεται ότι εντός των προσεχών ημερών θα υπάρχει αποτέλεσμα, θα υπάρχει η κατ' αρχήν συμφωνία, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων δηλαδή έως το τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου...

SHARE:

24Media Network