ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Κοινή ανακοίνωση 56 οργανώσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ανοιχτή επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Σκυλακάκη, αποφάσισαν να αποστείλουν από κοινού 83 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ 2": Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Προθεσμίες και τα 5 βήματα της διαδικασίας

Πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ 2": Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Προθεσμίες και τα 5 βήματα της διαδικασίας

Οι δικαιούχοι του Προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 2»,μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ έως τις 9 Μαΐου 2021, μέσω μιας απλής διαδικασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης

Λιανεμπόριο: Τα "ψιλά γράμματα" του πακέτου στήριξης για τις επιχειρήσεις - Οι προϋποθέσεις και οι κλάδοι

Το μέτρο της "αυξημένης αποζημίωσης" δεν επηρεάζεται από τον γενικό περιορισμό της εξαίρεσης των προβληματικών – σύμφωνα με τον ορισμό της Κομισιόν – επιχειρήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας.

Alpha Bank: "Γυρίζει σελίδα" με απόθεμα κεφαλαίων 2 δισ. ευρώ

Alpha Bank: "Γυρίζει σελίδα" με απόθεμα κεφαλαίων 2 δισ. ευρώ

Mε ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και απόλυτα θωρακισμένη κεφαλαιακά η Alpha Bank προχωράει αυτοδύναμα στην πλήρη εξυγίανση του ισολογισμούς από τα κόκκινα δάνεια και στην ουσιαστική χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Χρήματα

Μειωμένα εισοδήματα και "απαγορευτικό" στην κατανάλωση βάζουν χαμηλά τον βατήρα των κρατικών εσόδων

Με την αγορά κλειστή είναι εμφανές ότι το δημόσιο ταμείο έχασε πολλά ποσά το 2020,κάτι που και φέτος αναμένεται να γίνει., με το πρώτο τρίμηνο να έχει χαθεί. Και το 2020 πάντως ο ΕΝΦΙΑ ήταν στυλοβάτης των εσόδων.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σκυλακάκης: Θα αποφασίσουμε μέτρα για Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη όταν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η αναστολή

"Υπάρχουν οριζόντια μέτρα που καλύπτουν τα μαγαζιά, όπως η επιδότηση πάγιων δαπανών" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Χρήματα (φωτογραφία αρχείου)

Η επανεκκίνηση της οικονομίας ανοίγει τη συζήτηση για ρυθμίσεις χρεών και "κούρεμα"

Στο πλαίσιο της 10ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης που ξεκινά σε δέκα μέρες το θέμα των χρεών της πανδημίας αναμένεται να τεθεί και πάλι. Πρόταση για συμπερίληψη και άλλων οφειλών στις παρατάσεις και νέες εκπτώσεις για εφάπαξ καταβολές

Κλειστό κατάστημα εστίασης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Οι δικαιούχοι

To μέτρο της  Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τον Απρίλιο θα διαθέσει ένα ύψος πόρων που φτάνει το 1 δισ. ευρώ, με βάση κριτήριο μείωσης τζίρου το πρώτο τρίμηνο του έτους.

O υπουργός Οικονομικών Χρηστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Πακέτο μέτρων για τον τουρισμό με βάση δυο εναλλακτικά σενάρια

Υπάρχει και αισιόδοξο σενάριο για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τουρισμού πέραν του 45% που είναι το βασικό σενάριο για την πορεία του σε σχέση με το 2019, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κλειστή επιχείρηση εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης στην Επιστρεπτέα 7 – Η απόφαση και οι προθεσμίες

Το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τον Απρίλιο θα διαθέσει ένα ύψος πόρων που φτάνει το 1 δισεκ. ευρώ, με βάση κριτήριο μείωσης τζίρου το πρώτο τρίμηνο του έτους ενώ ανάλογα με την πορεία των υγειονομικών δεδομένων ενδεχομένως να επαναληφθεί.

Τράπεζες: Ο κομβικός ρόλος στη διανομή των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Τράπεζες: Ο κομβικός ρόλος στη διανομή των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Συστήνεται ο «Υπερ – Τειρεσίας» και θα παρακολουθεί την πιστοληπτική συμπεριφορά επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Τα κριτήρια δανεισμού, οι επιχειρήσεις και τα σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση κερδών 16,6% το 2020

Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση κερδών 16,6% το 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη, ανήλθαν σε €66,7 εκ., έναντι €57,2 εκατ. το 2019, με την αύξηση να αποδίδεται κυρίως στα θετικά τεχνικά αποτελέσματα των κλάδων Πυρός, Αυτοκινήτου και Κλασσικών Παραδοσιακών προϊόντων Ζωής.

Χρήματα (φωτογραφία αρχείου)

Ποιους αφορά η παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών

Αναλυτικά όσα ορίζει η ΚΥΑ για την παράταση της προθεσμίας καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και εργοδοτών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Αλλαγές στο "παρά πέντε" για τις στοιχηματικές άδειες - Η ευθύνη στον Σταϊκούρα

Αιτιάσεις εγείρει η πρόθεση της ΕΕΕΠ να τροποποιήσει τον κανονισμό για τη χορήγηση άδειας καταλληλότητας σε συνεργάτες των υπό αδειοδότηση στοιχηματικών εταιρειών. Η τελική απόφαση μετατίθεται στο ΥΠΟΙΚ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Αναγκαία η μείωση ποσοστού του ΤΧΣ στην Πειραιώς κάτω από το 33,4%

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας χαρακτήρισε αναγκαία, για μια σειρά από λόγους, την ΑΜΚ της Πειραιώς. Ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έρχονται από τους διεθνείς επενδυτές δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας.

Ακίνητα

Πλειστηριασμοί από... το φθινόπωρο

Ποιοι λόγοι σπρώχνουν την άρση των πλειστηριασμών το Φθινόπωρο. Για κινδύνους ναρκοθέτησης της προσπάθειας μείωσης των κόκκινων δανείων και μπλοκάρισμα υποθέσεων που δεν σχετίζονται με την πανδημία κάνουν λόγο οι τράπεζες.

Εργάτες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Δώδεκα μεγάλα έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης - Μέσα Ε65, ΒΟΑΚ, Σιδηρόδρομος, Ηλεκτροκίνηση

Δώδεκα μεγάλα έργα σε υποδομές και μεταφορές εντάσσονται στις επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πού δίνεται έμφαση.

LIVE: Παρακολουθήστε δωρεάν το 1ο event του IMC 2021 για τη Διαφήμιση και την Επικοινωνία

LIVE: Παρακολουθήστε δωρεάν το 1ο event του IMC 2021 για τη Διαφήμιση και την Επικοινωνία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τίτλο “The Power of Diverse Thinking” και ένα νέο 3+1 φορμάτ, το συνέδριο-θεσμός του IAB επιστρέφει για το 2021. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Σταύρος Δρακουλαράκος. Παρακολουθήστε ζωντανά και δωρεάν το 1ο event με θέμα Advertising and Digital.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά το πέρας της κρίσης – Έλεγχοι για τις καταβολές αποζημιώσεων για τα ενοίκια

Δράσεις για τη στήριξη ανέργων ύψους 310 εκατ. καταβολή Πάσχα με κονδύλι 250 εκατομμυρίων ευρώ και ελέγχους για τις καταβολές αποζημιώσεων στα ενοίκια προανήγγειλε ο υπουργός Οικονοικών.

Αθλητικό σωματείο - φωτογραφία αρχείου

"Μποναμάς" οικονομικής ενίσχυσης λόγω πανδημίας σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης που θα καταβάλλεται στα δικαιούμενα αθλητικά σωματεία είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση.