Μοσχάρια από σπίτι με καλή ανατροφή και μουσική παιδεία

Μοσχάρια από σπίτι με καλή ανατροφή και μουσική παιδεία

Με κλασική μουσική μεγαλώνουν τα μοσχάρια της Φάρμας Κουτσιώφτη. Τι είναι το "άρωμα3" και γιατί έχει ενδιαφέρον για τους καταναλωτές

Της Άννας Μιχαήλ

Το  πρώτο μοσχαρίσιο κρέας εμπλουτισμένο με Ω3 πολυακόρεστα λιπαρά παράγει η Φάρμα Κουτσιώφτη, φροντίζοντας ιδιαίτερα τη διατροφή και την παιδεία των νέων μοσχαριών προκειμένου να εξασφαλίζεται η διατροφική τους αξία και η γεύση τους. Τα μοσχάρια της φάρμας είναι ...καλοαναθρεμμένα   μεγαλώνουν με  κλασική μουσική για να ηρεμούν και να μην παράγουν τοξίνες και τρέφονται με φυτά της Ελληνικής φύσης όπως ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο και κολίανδρο. Ηδη το μοναδικό αυτό προϊόν σε παγκόσμια κλίμακα διατίθενται σε 10 κρεοπωλεία σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής είναι  το υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας άρωμα ω3 της Φαρμας Κουτσιώφτη, που κυκλοφορεί   με μία μέση τιμή για τον καταναλωτή που ξεκινά από τα 12 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει και τα  20 ευρώ το κιλό, αρκετά χαμηλότερα από τα αργεντίνικα υψηλής ποιότητα μοσχαρίσια κρέατα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, στα 20 ευρώ το κιλό.

Έτσι το παραγόμενο κρέας περιέχει ουσίες με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και 6 φορές περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα από το συμβατικό κρέας, τα οποία δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά λαμβάνονται μόνο από τις τροφές.

Η Φάρμας Κουτσιώφτη, με έδρα την Ημαθία, κατέληξε στο «άρωμα3», ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο κρέας,  μετά από  διετή ερευνητική  προσπάθεια  που έγινε με την επίβλεψη του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και οδήγησε σε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Συγκεκριμένα, τα τελευταία 2 χρόνια υλοποιήθηκε στη Φάρμα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα της επιτροπής Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (κωδικός έργου 82650) με τίτλο «Δοκιμαστική εφαρμογή τεχνογνωσίας για την παραγωγή Ωμέγα-3 βόειου κρέατος μόσχου με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, Βιταμίνη Ε και φυσικές αντι-οξειδωτικές ουσίες μετά από προσθήκη ειδικών προσμειγμάτων στην τροφή των ζώων».

Όπως δηλώνει ο κ. Κώστας Μίχος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για το μοσχαρίσιο κρέας «άρωμα3», εκτός του ότι αποτελεί «το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής πρόγραμμα που προωθεί το βόειο κρέας, η καινοτομία συνίσταται στο ότι πρόκειται για ένα προϊόν επιστημονικής έρευνας, που αφορά τη χρήση αρωματικών φυτών στο σιτηρέσιο, ενώ προέρχεται από ζώα που έχουν… μουσική παιδεία». Πράγματι τα  ζώα ακούν 24 ώρες το 24ωρο κλασική μουσική (Μπετόβεν - Μπαχ), με αποτέλεσμα να ηρεμούν και να μην παράγουν τοξίνες, ώστε το κρέας να είναι πιο μαλακό, με ουδέτερο pH», αφού όσο πιο αστρεσάριστο είναι το ζώο τόσο καλύτερο είναι το κρέας του.

Η εταιρεία Σ. Κουτσιώφτης & Σια Ο.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείριση που ιδρύθηκε το 1976 από τον Γεώργιο Κουτσιώφτη και έχει ως αντικείμενο την πάχυνση μόσχων και την εμπορεία νωπών κρεάτων. Οι νέες, εκσυγχρονισμένες σταβλικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Μακροχώρι Ημαθίας στη θέση «Παπά Βρύση» και μετρούν σήμερα πάνω από 950 μόσχους. Εγκατεστημένη στη Βέροια, στην κτηνοτροφική πρωτεύουσα της Ελλάδας, η φάρμα έθεσε ως σκοπό της την εξέλιξη του προϊόντος της, συνεργαζόμενη με κορυφαίους επαγγελματίες και οργανισμούς όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

SHARE:

24Media Network