Σημαντική μείωση σημείωσαν οι εξαγωγές από Γερμανία προς Ελλάδα για το 2013

Σημαντική μείωση σημείωσαν οι εξαγωγές από Γερμανία προς Ελλάδα για το 2013

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Στατιστικό Γραφείο της Γερμανίας οι εξαγωγές προς την Ελλάδα μειώθηκαν σημαντικά, αντίθετα οι εισαγωγές από αυτή παρέμειναν σταθερές

Οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα το 2013 μειώθηκαν σημαντικά, ενώ σταθερές παρέμειναν οι εισαγωγές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Στατιστικό Γραφείο της Γερμανίας (Destatis).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η αξία των γερμανικών εμπορευμάτων που διατέθηκαν στην Ελλάδα το 2013 ανήλθε σε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 41% από τις επιδόσεις του 2008 (8%). Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα στοιχεία για το 2014, η αξία των γερμανικών εξαγωγών προς την Ελλάδα έφθασε στα 5 δισεκατομμύρια. Αν τελικά επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για επιστροφή στα επίπεδα του 2001.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στον τομέα των οχημάτων, οι παραγγελίες των οποίων σημείωσαν πτώση 27% την περίοδο 2010 - 2014, ενώ σημαντική είναι η μείωση και στις εξαγωγές μηχανολογικού εξοπλισμού. Αντιθέτως, οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων από την Γερμανία προς την Ελλάδα σημείωσαν αύξηση κατά 22% την ίδια περίοδο, με την αξία τους να φθάνει τα 703,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το γερμανικό Στατιστικό Γραφείο διευκρινίζει ακόμη ότι οι εισαγωγές από την Ελλάδα παραμένουν τις τελευταίες δύο δεκαετίες στάσιμες, χωρίς να επηρεάζονται από την κρίση, με την αξία τους να κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η Γερμανία εισάγει από την Ελλάδα κυρίως προϊόντα γεωργικής καλλιέργειας, συγκεκριμένα ελιές, φέτα και ροδάκινα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network