Σταθερή πορεία η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Σταθερή πορεία η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα
Κορυφώνεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του καλοκαιριού, με την τροχαία να βρίσκεται επί ποδός στις εθνικές οδούς της χώρας προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία. Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ) Eurokinissi

Τον Οκτώβριο του 2017 σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι πωλήσεις νέων ΙΧ αυξήθηκαν κατά 26,2%

Παραμένουν ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τις πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ελλάδα. Χρόνο με το χρόνο, παρουσιάζεται μερική αύξηση πωλήσεων, τόσο σε επίπεδο λιανικής όσο και σε εταιρικές πωλήσεις.

Ο τουρισμός, αλλά και οι ανάγκες ορισμένων να χρειάζονται αυτοκίνητο, κρατούν ψηλά τις πωλήσεις, χαρακτηριστικό που θα παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η εποχή του ναδίρ φαίνεται ότι πέρασε, ωστόσο θα χρειαστούν πολλά χρόνια και ενδεχομένως να μην συμβεί ποτέ, ώστε να φθάσουν οι πωλήσεις τις 270.000 μονάδες, όπως ήταν στην προ του 2008 εποχή.

Φέτος, συνολικά, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 11,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Σημειώνεται πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το δεκάμηνο του 2017 βρίσκεται -68,1% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (19,7%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά 24,2% ως προς 2016.

Πίνακας: Ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ανά μήνα και έτος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα