Τίποτα δεν άλλαξε: Δάνεια με το σταγονόμετρο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Τίποτα δεν άλλαξε: Δάνεια με το σταγονόμετρο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι χορηγήσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι

Aκόμη λιγότερα δάνεια χορήγησαν οι τράπεζες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με την έλευση του νέου χρόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι χορηγήσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος του ιδιωτικού τομέα προς τις τράπεζες να υποχωρήσει στα 217,6 δισ. ευρώ από 225,5 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο του 2013.

ADVERTISING

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης τον Ιανουάριο του 2014 παρέμεινε αρνητική και διαμορφώθηκε στα 576 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά οι χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 5,2% και το συνολικό υπόλοιπο των επιχειρηματικών δανείων υποχώρησε στα 102,6 δισ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη μείωση κατά 23,7% παρουσίασαν οι χορηγήσεις στον τομέα των ορυχείων και μεταλλείων.

Αντίθετα αύξηση κατά 10,2% στα 5 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι χορηγήσεις στον τομέα του real estate.

Τα δάνεια στα νοικοκυριά μειώθηκαν κατά 3,4% με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος τους σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια να υποχωρήσει στα 100,4 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά τα στεγαστικά μειώθηκαν στα 70,8 δισ. ευρώ (μείωση κατά 3,3%) ενώ η μείωση στα καταναλωτικά έφθασε το 3,7%.

SHARE:

24Media Network