Αισιοδοξία Σόιμπλε για συμφωνία, επιφυλάξεις για το Eurogroup της 24ης Μαΐου

Αισιοδοξία Σόιμπλε για συμφωνία, επιφυλάξεις για το Eurogroup της 24ης Μαΐου

"Θα τα καταφέρουμε", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει αν η συμφωνία θα επιτευχθεί την ερχόμενη Τρίτη

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδας εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild το Σάββατο.

“Θα τα καταφέρουμε” ήταν η δήλωση του, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ιαπωνία, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει αν η συμφωνία αυτή θα επιτευχθεί την ερχόμενη Τρίτη, στο προγραμματισμένο Eurogroup, καθώς θα απουσιάζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

“Κατά τη συνομιλία με την κα Λαγκάρντ δεν διευθέτησα κάποιες διαφορές, γιατί δεν είχαμε διαφορές”, ήταν το σχόλιο του Σόιμπλε για την συνάντηση που είχε με την Λαγκάρντ και τη διαφωνία με το ΔΝΤ, το οποίο επιμένει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη ελάφρυνση του χρέους.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα: “Το ΔΝΤ έχει προτείνει δραστική ελάφρυνση του χρέους, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καθοριστούν από νωρίς οι λεπτομέρειες, από τις οποίες εξαρτάται η συμμετοχή του στο γ’  πρόγραμμα βοήθειας. Ο Σόιμπλε όμως, έχει επανειλημμένως τονίσει ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί θα συζητηθούν μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, το 2018, αν αυτό είναι απαραίτητο”.

Ο Σόιμπλε είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ήδη από την Πέμπτη, αμέσως μετά τη συνάντηση με την Λαγκάρντ: «Παραμένω αισιόδοξος ότι θα ισχύσει αυτό που είπα: δεν θα μπούμε σε νέα κρίση στην Ελλάδα και για την Ελλάδα και θα καταλήξουμε σε ένα λογικό αποτέλεσμα», είχε δηλώσει, ενώ είχε εμφανιστεί πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο γ’ πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, καταλήγει η εφημερίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα