Έτσι θα ελέγχει πλέον η Airbnb τους ιδιοκτήτες των σπιτιών

Έτσι θα ελέγχει πλέον η Airbnb τους ιδιοκτήτες των σπιτιών

Νέοι κανόνες για το χρονικό διάστημα για το οποίο μπορούν να ενοικιάζονται τα σπίτια

Η Airbnb η εταιρεία «ηγέτης» του sharing economy με αξία που ξεπερνά τα 30 δισ. δολάρια και άλλαξε για πάντα – όπως όλα δείχνουν – το τρόπο που κάνουμε διακοπές, παρουσίασε ένα νέο σύστημα στο οποίο θα εγγράφονται οι ενοικιαστές και βάσει του οποίου θα ελέγχονται οι ενοικιάσεις τους, και τις εν λόγω πληροφορίες θα μοιράζονται με την πόλη.

Οι νέοι αυτοί κανόνες, όπως τονίζει η εταιρεία, θα έχουν τις απαραίτητες διασφαλίσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των οικοδεσποτών και των επισκεπτών. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας πολιτικής της Airbnb Chris Lehane η εταιρεία θέλει να κάνει όσα περισσότερα γίνεται για την προστασία της προσιτής στέγασης και διαμονής.

Οι επικριτές της Airbnb, όμως, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη πλατφόρμα είναι μια απειλή για την διατήρηση του χαμηλού κόστους διαμονής. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε τον Ιούνιο από ομάδες υπεράσπισης της οικονομικής διαμονής, βραχυπρόθεσμα οι εταιρείες ενοικίασης καταλυμάτων για μικρό διάστημα οδηγούν σε μια μείωση έως και 10% στα διαθέσιμα σπίτια της Νέας Υόρκης.

Εν τω μεταξύ, ενοικιαστές τους οποίους οι ιδιοκτήτες έβγαλαν  απ’ τα σπίτια που έμεναν στην Καλιφόρνια τα είδαν να είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση στο Airbnb.

Το προτεινόμενο σύστημα εγγραφής της εταιρείας θα μπορούσε να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Το νέο σύστημα της εταιρεία, που προϋποθέτει μια απλή εγγραφή, για να προφυλάξει τους οικοδεσπότες του Σαν Φρανσίσκο έρχεται μαζί με την απόφαση να μπορούν οι ενοικιαστές να νοικιάζουν τα σπίτια τους μόνο μέχρι μόλις 60 ημέρες κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, οι χρήστες μπορούν να νοικιάζουν ολόκληρα τα σπίτια για 90 ημέρες το χρόνο, και δεν υπάρχει όριο για την ενοικίαση δωματίων, ενώ ο ιδιοκτήτης είναι παρών.

Η Airbnb κατέθεσε μήνυση ενάντια των αρχών της πόλης για τον νόμο που υποχρεώνει τιςεταιρείες ενοικίασης σπιτιών να αφαιρούν καταχωρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στα αρχεία.

Να τονίσουμε ότι στην πραγματικότητα, περίπου το 82% των ιδιοκτητών δεν εγγράφονται στα αρχείατηςπόλης, σύμφωνα με τα στοιχεία του NBC Bay Area.

Η Airbnb αναμένεται να χάσει τη δίκη καθώς ο ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε τα επιχειρήματα της την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM

H SAP, η επένδυση στην Ελλάδα και η ψηφιακή μετάβαση
Πόσο ρευστό διαθέτουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες εκτός ΗΠΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: