Πού κινούνται οι τιμές ενοικίων για κατοικίες στις πόλεις της Μακεδονίας – Οι ακριβότερες περιοχές

Πού κινούνται οι τιμές ενοικίων για κατοικίες στις πόλεις της Μακεδονίας – Οι ακριβότερες περιοχές
Ακίνητα στη Θεσσαλονίκη EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της βορείου Ελλάδας και οι παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές είδαν αύξηση των μέσων τιμών ενοικίασης.

Μικτή ήταν η εικόνα της αγορά ακινήτων σε ό,τι αφορά στην ενοικίαση κατοικίας το τέταρτο τρίμηνο του 2022 στη βόρεια Ελλάδα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 με πτωτικές τάσεις μέσων τιμών ενοικίασης σε μικρότερα αστικά κέντρα στη βόρεια Ελλάδα αλλά με σημαντικές ωστόσο εξαιρέσεις να σημειώνονται στις μεγαλύτερες πόλεις και τις πιο τουριστικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας στις οποίες υπήρξε άνοδος των μέσων τιμών ενοικίασης.

Η ενεργειακή κρίση και η οι πληθωριστικές τάσεις των τελευταίων μηνών άφησαν το αποτύπωμά τους στη ζήτηση ενοικίασης κατοικίας σε μικρότερες πόλεις της βορείου Ελλάδας με τις μέσες τιμές ενοικίασης να οδηγούνται σε μείωση σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας.

Ωστόσο τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της βορείου Ελλάδας και οι παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές είδαν αύξηση των μέσων τιμών ενοικίασης καθώς η αυξημένη ζήτηση για κατοικία σε περιοχές με πολυπληθή ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς οι αυξημένες τουριστικές ροές και η μείωση της προσφοράς κατοικίας λόγω της παραχώρησης ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης οδήγησαν τις τιμές των ενοικίων προς τα πάνω.

Οι τάσεις στην ενοικίαση

Στην Καστοριά σημειώθηκε σημαντική μείωση της μέσης τιμής κατοικίας σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021 της τάξεως του -10,30% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 4,25 ευρώ ανά τ.μ., από τα 4,74 ευρώ ανά τ.μ., του 2021.

Στη Κοζάνη σημειώθηκε αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του 1,40% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 5,20 ευρώ ανά τ.μ., από τα 5,13 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Πέλλα σημειώθηκε μείωση της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του -6,30% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 3,75 ευρώ ανά τ.μ., από τα 4,00 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Ημαθία σημειώθηκε επίσης μείωση της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του -6,30% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται και εκεί από τα 3,75 ευρώ ανά τ.μ., στα 4,00 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Κιλκίς σημειώθηκε σημαντική αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του 22,90% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 3,54 ευρώ ανά τ.μ., από τα 2,88 ευρώ ανά τ.μ.

Στις Σέρρες σημειώθηκε σημαντική μείωση της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του -9,40% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 4,53 ευρώ ανά τ.μ., από τα 5,00 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκε αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του 4,10% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 7,68 ευρώ ανά τ.μ., από τα 7,38 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Χαλκιδική σημειώθηκε αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του 11,10% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 33,33 ευρώ ανά τ.μ., από τα 30,00 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Καβάλα σημειώθηκε αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του 3,30% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 5,63 ευρώ ανά τ.μ., από τα 5,45 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Δράμα σημειώθηκε μείωση της μέσης τιμής ενοικίασης της τάξεως του -4,20% με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 3,85 ευρώ ανά τ.μ., από τα 4,02 ευρώ ανά τ.μ.

Ακίνητα στην αγορά προς ενοικίαση

Σε ό,τι αφορά το πεδίο των ενοικιάσεων στη βόρεια Ελλάδα βρίσκουμε ενδεικτικά στην Καστοριά διαμέρισμα 48 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων να ενοικιάζεται στα 4.58 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 155 τ.μ., τρίτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 1.94 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Κοζάνη διαμέρισμα 50 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 5.4 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 124 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 3.06 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Έδεσσα διαμέρισμα 140 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 2.86 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 70 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 4.29 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Βέροια διαμέρισμα 80 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 4 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 68 τ.μ., πέμπτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 6.18 ευρώ ανά τ.μ.

Στις Σέρρες, διαμέρισμα 70 τ.μ., πέμπτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 3.57 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 60 τ.μ., τετάρτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 5.83 ευρώ ανά τ.μ.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο, διαμέρισμα 70 τ.μ., έκτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5.71 ευρώ ανά τ.μ.

Στη περιοχή Βαρδάρης, διαμέρισμα 42 τ.μ., τετάρτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 10.24 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Ανάληψη, διαμέρισμα 70 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 7.86 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Χαλκιδική στην περιοχή Καλλιθέα Κασσάνδρας, διαμέρισμα 75 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 7.33 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Πευκοχώρι, στη Παλλήνη, γκαρσονιέρα 25 τ.μ., ισόγεια, ενοικιάζεται στα 39.6 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Κιλκίς γκαρσονιέρα 50 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 4.6 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 60 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 5.83 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Καβάλα, στο κέντρο, διαμέρισμα 140 τ.μ., δευτέρου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 4.29 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, διαμέρισμα 106 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 2.83 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Δράμα διαμέρισμα 40 τ.μ., πέμπτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 7 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα 88 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 2.95 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα