Ακτοπλόοι: Σήμα κινδύνου για τα οφειλόμενα προς τις εταιρείες για τις "άγονες" γραμμές

Ακτοπλοϊκή γραμμή
Ακτοπλοϊκή γραμμή ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS

"Αποχή" των εκπροσώπων των ακτοπλόων, χτες, από τις εργασίες του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) έφερε το συσσωρευμένο κρατικό χρέος από την εκτέλεση των «άγονων γραμμών».

Την αντίδρασή του για την συσσώρευση κρατικών οφειλών για δρομολόγια «άγονων» γραμμών που έχουν γίνει εξέφρασε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), στην «ομπρέλα» του οπίου ανήκουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εκτός της SeaJets που έχει αποχωρήσει.

Η αντίδραση εκφράστηκε με «αποχή» των εκπροσώπων των ακτοπλόων, χτες, από τις εργασίες του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) αλλά και τη δημοσιοποίηση σχετικής επιστολής.

ADVERTISING

Πιο συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποί του, στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, θα απέχουν από τη χθεσινή συνεδρίαση σε ένδειξη η διαμαρτυρίας.

«Στη σημερινή (χτες) συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου μας ελήφθη ομόφωνη απόφαση για τη μη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΣΕΕΝ στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ. Η μη συμμετοχή των εκπροσώπων μας έχει την έννοια της διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα προς τις εταιρείες μας μισθώματα που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ. Επίσης λαμβανομένου υπόψη ότι η Ημερήσια Διάταξη αφορά δύο θέματα για τη σύναψη συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για την προκήρυξη νέων διαγωνισμών όταν όπως φαίνεται δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κεφάλαια. Η επιστολή μας παρακαλούμε όπως αναγνωσθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου» αναφέρει ο ΣΕΕΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η ακτοπλοΐα παρά την καλή πορεία του τουρισμού φέτος μετρά πληγές κύρια λόγω του κακού πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και του αυξημένου σε σύγκριση με το 2020 κόστους καυσίμων Να σημειωθεί ότι ο τόνος κοστίζει 460 ευρώ φέτος έναντι 355 ευρώ πέρυσι κι έτσι η χρονιά αναμένεται να κλείσει ζημιογόνα στα ίδια επίπεδα με το 2020 (ζημίες 100-120 εκατ. ευρώ), ανεβάζοντας τις συνολικές ζημιές τα δυο χρόνια της πανδημίας σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
SHARE:

24Media Network